Met dit blog zijn we aangekomen bij de derde en laatste archetypische liefdes soort: de Zielsliefde, ook wel Twin, tweelingziel of mirror soul genoemd.  In mijn eerdere blogs kon je al over deze bijzondere liefde lezen. Vandaag gaan we wat dieper in over wat deze relatie nou precies inhoudt.  

De ontmoeting: een wervelwind  

Helaas bestaat er geen speciale dating-app die ervoor zorgt dat je op magische wijze je andere helft aantrekt. Degene die perfect bij jou past, ook al is hij/zij niet perfect. De liefde die als een wervelwind je hart binnenkomt. Een liefde die je alleen maar kunt begrijpen als je al je overtuigingen over wat liefde is en hoe deze eruit zou moeten zien naast je neer kan leggen. Deze liefde is fantastisch, maar is deze altijd gemakkelijk? Nee. Maar dat is ook niet het doel van je zielsrelatie. Het is de bedoeling dat deze relatie je terugbrengt naar wie jij echt bent, zonder alle bagage, overtuigingen en conditioneringen die je in je leven in je “rugzak” hebt gegooid. En helaas kan de manier waarop dat gebeurd vaak best moeilijk zijn. 

Onvoorwaardelijke liefde

Afgezien van dit doel is een belangrijk kenmerk van deze liefde de onvoorwaardelijkheid. En dat is ook gelijk het onderscheid met alle andere achetypes liefdes. Waar de karmische liefde verantwoordelijk is voor het opruimen van karma uit vorige levens, mag je zielsliefde je de betekenis en werking van onvoorwaardelijke liefde leren. De karmische relatie is gericht op het helen van het verleden, terwijl het er in deze verbinding over gaat om je open te stellen voor je toekomst. Het draait dus niet om de persoon die je nu bent, maar om de persoon die je voorbestemd bent om te worden. 

Love conquers all!

Onvoorwaardelijke liefde overwint het onmogelijke. Je houdt zeg maar van de ander, gewoon om wie hij/zij is, en niet “ik houd van jou als jij ook van mij houdt”. Of “ik houd van jou, omdat ik dan niet alleen ben.” Maar dat onvoorwaardelijke is makkelijker gezegd dan gedaan. In de praktijk zorgt dit toch nog wel eens voor de nodige problemen. Zo komt het bijvoorbeeld vaak voor dat er een flink leeftijdsverschil tussen jou en je zielsgeliefde is, kunnen jullie geografisch gezien ver uit elkaar wonen, kan er sprake zijn van een andere etnische achtergrond, of ziet jullie omgeving deze relatie gewoonweg niet (meer) zitten. Deze verbinding zal je op veel manieren uitdagen zodat jullie kunnen groeien. En vaak op manieren die je het minst verwacht. 

It’s electrifying…

Tweelingzielen hebben van nature een hogere trilling naar elkaar en dat zorgt voor dat ‘electrifying’ gevoel bij het eerste weerzien en hun magische aantrekkingskracht. Misschien heb je je zielsgeliefde al ontmoet en misschien ben je er zelfs al een tijdelijke relatie mee aangegaan. De kans is dan groot dat je deze relatie hebt bestempeld als een affaire of hebt benaderd als elke andere (karmische) relatie omdat je je niet bewust was van de unieke verbinding. Simpelweg omdat jij er nog niet klaar voor was en je alle excuses hebt geloofd die jouw ego jou heeft wijsgemaakt. En als dat is gebeurd, zal het universum altijd een draai maken waardoor het onmogelijke gebeurd en jullie weer op elkaars pad komen of dat je elkaar, als jullie wel contact hebben, met andere ogen gaat bekijken.

The best sex ever! 

Doordat jij en je zielsliefde op dezelfde frequentie zitten ontstaat de sterke fysieke aantrekkingskracht en het seksueel verlangen naar elkaar. Intimiteit met je zielsliefde stijgt vaak uit boven wat je dacht dat seks zou kunnen zijn. Het wordt vaak beschreven als de beste seks die je met iemand kunt hebben. Dat komt niet alleen doordat de liefde die je met je twin bedrijft zo diep gaat, maar ook doordat de intense passie die je samen ervaart, je niet in andere romantische relaties zult beleven. En elke keer als je je zielsliefde ziet of alleen maar bij hem/haar in de buurt bent, voel je direct die fysieke reactie. 

Het gaat echter verder dan alleen een fysieke verbinding. Omdat de verbinding met je zielsliefde er een is van jullie lichamen, geest en ziel, bestaat de aantrekkingskracht op elk niveau. Je wilt je twin niet alleen de kleren van het lijf rukken en met hem/haar het bed in duiken, maar ook dicht bij de ander zijn, ermee praten of gewoon in stilte van elkaars gezelschap genieten. Het is een gevoel van heelheid of compleetheid. Het maakt niet uit hoeveel uitdagingen er zijn, afstand, een huwelijk of een andere kloof. Hoe lang je in separatie bent of je verzet tegen de verbinding, je zult altijd weer naar elkaar toegeleid worden.

De moeilijkste fase: de runner / chaser fase

Zielsliefdes doorlopen verschillende fasen die deel uitmaken van hun fantastische reis. De eerste ontmoeting die veel wegheeft van een aardbeving zal fantastisch zijn, maar zodra de runner / chaser fase aanbreekt, waarover ik in mijn vorige blogs schreef, kan de verbinding heel moeilijk zijn. Er zal in deze fase nog heling moeten plaatsvinden en (karmische) lessen geleerd moeten worden voordat jullie pas klaar zijn om deze verbinding echt aan te gaan. De runner (meestal de man) verlaat de vrouw meestal uit angst voor de verbinding en negeert haar. Hij saboteert hun relatie vakkundig en zal vaak een nieuwe relatie met een andere partner saboteren door, in het beging en vaak op een later moment dit opnieuw proberen, een affaire aan te gaan met zijn zielsliefde. Waarom? Simpel, ook hij kan haar niet loslaten. Hoe dan ook, het komt op hetzelfde neer. Hij wijst de verbinding af, althans voorlopig.

Of is het toch een karmische partner?

Maar is het dan geen karmische relatie omdat deze er zo op lijkt?

Bovenstaande is een voorbeeld hoe het kan lopen tussen twins en daardoor makkelijk verward worden met je karmische partner. Maar als de relatie met je karmische partner eenmaal definitief is beëindigd zal er geen behoefte meer bestaan om opnieuw in echt contact te komen. Naar je zielsliefde zul je echter altijd toe getrokken worden. Je kunt de ander maar niet vergeten, ongeacht wat er gebeurd is, hoeveel tijd er is verstreken en hoe hard je ook je best gedaan hebt om de ander te vergeten. 

Daarnaast zul je je zielsliefde in deze periode van separatie vaak energetisch voelen of zelfs telepatisch in je dromen mee communiceren. Daar waar je (karmische) partner je niet zal uitdagen om het beste te geven, zal je zielsliefde je nooit dwingen om minder te accepteren dan je verdient. De ander zal altijd het beste voor jou willen en je gelukkig willen zien. Maar dat wilt niet zeggen dat je zielsliefde je niet kan uitdagen. 

Het grootste obstakel ben je zelf…..

Je werkt beiden aan je eigen issues. Geen van beide heeft zeg maar een aureool om zich heen. Waar de een bijvoorbeeld werkt aan zelfvertrouwen, is de ander bijvoorbeeld bezig met zaken als angst, kwetsbaarheid of gevoelens van verlating. Twins mogen eerst zichzelf leren kenen en van zichzelf leren houden. Tijdens deze periodes word je op de proef gesteld en lijkt het alsof je zelf je grootste obstakel bent dat je moet overwinnen om samen te kunnen komen. Niet omdat je niet van elkaar houdt, maar omdat je bang bent. Bang omdat je twijfelt aan jezelf en worstelt met de vraag of je deze liefde wel verdient. 

Een schot in de roos.

Tijdens deze fase van deze liefde zal je elkaar kwetsen, maar ondanks deze heftige periode zal de liefde tussen jullie blijven. Jullie mogen allebei accepteren dat jullie liefde onvoorwaardelijk is. En het verschil met andere liefdes is dat je zielsliefde precies weet waar hij/zij het mes moet steken om jouw “wond te laten bloeden” en jou zo op deze manier (onbewust) helpt om te groeien. Je zielsliefde zal jouw perfecte spiegel zijn ook al wil je dat liever niet. Tijdens dit proces is jouw leerproces om het aan te durven kaarten als je het ergens niet mee eens bent in plaats van de ander maar te “pleasen”. Eerlijk en bewust praten over dingen die er toe doen, ook als je gekwetst of bang bent. Alles in de wetenschap dat deze ‘obstakels’ jullie dichter bij elkaar zullen brengen. Je mag leren je niet meer over te geven aan de angst dat je in de steek gelaten wordt. Je mag zeg maar leren om de angst van je ego te herkennen en te kiezen waar het echt om gaat. De fluisteringen van je hart en intuïtie  Je leert dat communicatie essentieel is om de trilling in stand te houden. Maar dat laatste geldt voor elk soort relatie.

De laatste fase: overgave, hereniging en vertrouwen.

In de laatste fase van de zielsliefde begin je te geloven dat liefde inderdaad eeuwig kan zijn. Deze fase bestaat uit overgave, vereniging en vertrouwen. Je bereikt deze fase als je door alle triggers en lessen (eventueel met andere partners) die je hebt mogen meemaken ook echt hebt geleerd en dus bent verandert. In deze fase durf je je over te geven aan de liefde en hebt er vertrouwen in. 

Huisje, boompje, beestje. 

Deze liefde volgt over het algemeen geen vast patroon van daten, samenwonen en trouwen, tenzij je elkaar pas later in je leven tegenkomt als je alle andere lessen hebt geleerd, of als dit je enige liefde zal zijn die je in dit leven zal meemaken. Het is bij deze liefde niet te voorspellen wanneer iets zal gebeuren en binnen welke termijn. Deze liefde is zo bijzonder omdat ze tijdloos is. Bij je soulmate en karmische partner is het mogelijk om een relatie met hun aan te gaan als je zelf nog een puinhoop bent, en eerlijk is eerlijk, dat zijn we allemaal weleens! Maar pas echt een blijvende en stabiele relatie aangaan met je zielsliefde, zonder de runner / chaser dynamiek, kan pas als je de groei hebt doorgemaakt en bent geheeld om echt te durven kiezen voor onvoorwaardelijke liefde. 

Een liefde die je allang voelt vóórdat jullie gaan samenwonen of trouwen. Een liefde waarvan je leert dat een ring om je vinger of een naam op een akte, die zegt dat je man en vrouw bent, geen garantie is. Maar een liefde die je blijft voelen en maar niet kwijt kunt raken hoe hard je ook je best doet. Want in feite is proberen te ontsnappen aan je zielsliefde, proberen te ontsnappen aan jezelf. En dat is de reden waarom deze liefde alle obstakels zal overwinnen en zich door niets of niemand uiteindelijk zal laten tegenhouden. Ook niet voor jezelf. In deze fase is het veilig om je over te geven aan het vertrouwen in liefde en je muren af te breken, hoe spannend ook, om deze liefde te kunnen toelaten. Want het interessante is dat je niet kunt kiezen wie je zielsliefde is, maar dat je wel bewust voor deze liefde moet kiezen en deze zal moeten accepteren, wil je haar in je leven omarmen.

Zielsliefde zal niet perfect zijn, maar wel altijd de moeite waard. 

All of me: John Legend

Cause all of me Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections

Heb je vragen of kan ik jou helpen? Neem contact met me op, ik help jou of jullie graag verder!

Schrijf je nu in voor de 1 op 1 coaching naar jouw mooiste leven

Bijna ingeschreven. Vul hier je naam en email in en krijg toegang tot de 1 op 1 coaching

Je hebt je succesvol ingeschreven!

Schrijf je nu in voor de kickass workshop

Vul alvast onderstaande gegevens in en ontvang het definitieve inschrijfformulier per e-mail.

Je hebt je succesvol aangemeld!

Inschrijving groepstraining Imagine Your Life

Nog een paar stappen en je hebt je aangemeld voor deze gave groepstraining!

Je hebt je succesvol aangemeld!

Je hebt je succesvol ingeschreven. Check je mail! Ps wil je zeker weten dat je geen mail mist, voeg mij toe aan je adresboek.