Deze keer weet je het zeker! This is the one!! Huisje, boompje, beestje. Voor altijd samen. Net zoals in de films…Toch?..

Als je mijn vorige twee blogs gelezen hebt, dan heb je al kennis gemaakt met de term zielsliefde / tweelingziel. Maar wist je dat er nog twee soorten archetype liefdes zijn? In de komende paar blogs ga ik dieper in op deze drie romantische relatie soorten, hoe ze zich manifesteren en hoe je ze kunt herkennen. Want een ‘Huisje, boompje, beestje’ gevoel betekent niet altijd dat je jouw “ware” al gevonden hebt. Maar wat is nu liefde?

En ze leefden nog lang en gelukkig

Als we jong zijn willen we maar al te graag geloven in het sprookje dat liefde iets is waardoor de prins de draken voor zijn prinses doodt. De blockbuster film waarin een jongen en meisje elkaar ontmoeten, verliefd worden, trouwen, een huis samen kopen, kinderen krijgen en nog lang en gelukkig leven. Zo doet iedereen dat toch? Maar in het sprookje en de film stopt het altijd op het moment van trouwen. Maar leefden ze na 10 jaar huwelijk en 2 kinderen ook nog lang en gelukkig? En is deze versie over ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ wel jouw versie of is deze gebaseerd op de overtuigingen en opvattingen van anderen?

Don’t break my heart

Naarmate je ouder bent geworden is de kans groot dat je al een aantal serieuze hartbreaks en mislukkingen in de liefde hebt overwonnen, waardoor het idee van de ware vinden waarschijnlijk naar de achtergrond is geschoven. Je realiseert je dat liefde niet zo makkelijk is als het lijkt. Op een lange eenzame avond vraag je je weleens met een hoop cynisme en een goede fles wijn af of je de liefde misschien gewoon als een ruilmiddel moet zien, een valuta, nu je beseft dat echte liefde niet zo makkelijk te vinden. En als je eerlijk bent is de liefde nog steeds een groot raadsel voor je en ben je er nog steeds niet achter wat je nu echt wilt. Misschien geloof je zelfs helemaal niet meer in de liefde of blijf je uit gemak maar hangen in een relatie? Wel zo handig denk je! Ben je tenminste niet alleen……

Lucky one

Of behoor jij tot de gelukkigen en ben je inmiddels volstrekt gelukkig in je relatie en denk je weleens: “had ik mijn laatste liefde maar ontmoet toen ik nog jong was, voordat ik trouwde en misschien wel kinderen kreeg, dan had ik alle lessen en pijn kunnen omzeilen en direct naar het gelukkige gedeelte van de relatie kunnen gaan”.

Helaas is het maar weinig mensen gegeven om de eerste keer hartsgrondig en voor altijd van iemand te houden. Het geluk te hebben om samen te groeien, ongeacht de veranderingen en uitdagingen die ze in hun leven tegenkomen. In plaats daarvan is het meestal de bedoeling dat we trauma’s, verdriet en de verlangens van ons ego doorleven om het idee los te kunnen laten over wat liefde volgens dat ego is en om te ontdekken wat liefde nu werkelijk is. 

Vallen en opstaan

Als we worden geboren weten we niet wat de regels voor een succesvolle relatie zijn. Laat staan dat we weten wat we nodig hebben om gelukkig te worden. Er bestaat geen handleiding die we kunnen googlen en die ons haarfijn vertelt welke stappen je moet volgen om tot geluk te komen. Dat leren we allemaal op de moeilijke manier. Door vallen en opstaan. Met de nodige tranen en hartenzeer….

Wat is liefde?

Liefde is een zelfstandig naamwoord en een werkwoord! Maar het is vooral ook een gevoel en een activiteit. Een manier om onze diepste gevoelens uit te drukken die we voor een ander hebben. Maar liefde is ook zoveel meer. Ze is de nooit aflatende behoefte om een beter mens te worden en de dingen die we doen beter te willen doen dan voorheen. Liefde is de katalysator waardoor we leren, groeien en ons ontwikkelen naar een bewustere en mooiere versie van onszelf. In werkelijkheid is liefde het middel waarmee we leren hoe we een relatie met onszelf, anderen en de wereld om ons heen aan kunnen gaan.

Kernbehoeften

Alles in de liefde is een bouwsteen om je ware zelf te worden. Om vast te kunnen stellen wat je van een ander nodig hebt. In elke relatie hebben we kernbehoeften waaraan voldaan moet worden om je geliefd, gelukkig, tevreden, verliefd etc. te voelen. Lukt dit niet, dan raak je in verwarring, omdat alles buiten de relatie zo mooi lijkt te zijn. Het gras lijkt groener bij de buren.

Iedereen heeft kernbehoeften en afhankelijk van de persoon en levensfase verschillen deze. Kijk maar eens om je heen. Een tiener of twintiger heeft meer behoefte aan een partner om plezier mee te hebben, een relatie zonder gedoe. Iemand met wie je lekker kunt zoenen en die in je vriendenkring past. Naarmate je ouder wordt krijg je behoefte aan een partner die ook een goede ouder zou kunnen zijn voor jullie kinderen, een goede man of vrouw. Iemand die financieel stabiel is. En nog veel later heb je wellicht behoefte aan iemand die een stuk bewustwording en misschien wel spirituele groei heel belangrijk vindt. Bij elke nieuwe relatie of fase in je relatie en leven heb je nieuwe behoeften nodig van je partner. Weet jij wat jouw kernbehoeften zijn? Denk hier eens goed over na en maak er een lijstje van. Vat deze vervolgens samen in één woord en wijk daar niet van af. Zo kun je voorkomen dat je misschien maanden of jaren in een relatie blijft zitten die niet bij je past. 

De 3 archetypes soorten liefde

Ongeacht onze afkomst maken we in ons leven meestal 3 archetypische soorten liefde mee. De soulmate, de karmische (soulmate) partner en de tweelingziel. De soulmate en de karmische partner hebben één gemeenschappelijk doel: er moet uiteindelijk een einde aan deze relatie komen zodat er ruimte ontstaat voor onze derde en laatste liefde. Onze tweelingziel. We moeten deze 3 liefdes meemaken om de lessen te leren over wie we werkelijke zijn en wat we werkelijk willen. 

What’s meant to be will

Ongeacht welk type relatie je hebt, is de liefde die jij verdient degene die jij net zo graag wilt als dat hij/zij jou wilt. Want in alle eerlijkheid, als je van iemand houdt is het enige dat je kunt doen de ander de vrijheid geven, wetend dat als je voor elkaar bestemd bent… hij of zij terug zal komen. En als hij/zij dat niet doet, dan was deze relatie gewoon een van de mooiste lessen die je mocht leren. Want elke relatie heeft de mogelijkheid om met een gebroken hart te eindigen, maar elke relatie waar je iets van leert, kan je zien als een succes.

In het volgende blog kun je meer lezen over de soulmate, die vaak wordt verward met jouw zielsliefde. Hoe weet je wanneer iemand een soulmate of echt de real deal is? Waarom is je eerste liefde zo’n grote mijlpaal in je leven? Antwoorden op deze vragen en nog veel meer kun je lezen in het volgende blog: De Soulmate Relatie!

 Fix You – Coldplay (If you have what you want, but not what you need)

Heb je vragen of kan ik jou helpen? Neem contact met me op, ik help jou of jullie graag verder!

 

Schrijf je nu in voor de 1 op 1 coaching naar jouw mooiste leven

Bijna ingeschreven. Vul hier je naam en email in en krijg toegang tot de 1 op 1 coaching

Je hebt je succesvol ingeschreven!

Schrijf je nu in voor de kickass workshop

Vul alvast onderstaande gegevens in en ontvang het definitieve inschrijfformulier per e-mail.

Je hebt je succesvol aangemeld!

Inschrijving groepstraining Imagine Your Life

Nog een paar stappen en je hebt je aangemeld voor deze gave groepstraining!

Je hebt je succesvol aangemeld!

Je hebt je succesvol ingeschreven. Check je mail! Ps wil je zeker weten dat je geen mail mist, voeg mij toe aan je adresboek.