In mijn vorige blog heb ik je kennis laten maken met het fenomeen karmische liefde. Had je er al eens over gehoord of was het nieuw voor je? Ik kan me voorstellen dat dit fenomeen vragen bij je oproept. Want, hoe weet je nu of je een karmische relatie hebt of hebt gehad? Wat zijn de kenmerken van deze liefde en waarom is het zo lastig om weg te gaan bij deze partner? In dit blog vertel ik je nog meer over de karmische liefde en geef ik antwoord op deze vragen. Het belangrijkste is: “karmische partners zijn mensen die in je leven komen om je bepaalde levenslessen te leren”. 

Waar ging het mis?

Misschien heb je al een of meerdere soulmate relaties gehad of zelfs al een paar karmische relaties achter de rug. En misschien heb je al een glimp mogen opvangen van je zielsliefde. Toch heb je In deze fase van je liefdesleven nog niet duidelijk afgebakend wie je nu werkelijk bent.

Al vroeg in deze relatie zijn er tekenen dat de relatie niet echt gezond is. Een van beiden of beiden kunnen bijvoorbeeld al direct in het begin van de relatie vreemd gaan. Maar ook kan de karmische partner het subtieler aanpakken door dingen voor je te doen die heel liefdevol lijken, maar eigenlijk een verkapte vorm van controle zijn en jou steeds afhankelijker maken. Je vrijheid wordt als het ware onopvallend steeds verder ingeperkt. Maar omdat jij zo vastbesloten bent het dit keer anders te doen, zet je een bril op en zoek je excuses zonder je echt af te vragen of dit wel de relatie is waar je zoveel moeite voor zou moeten doen.

De leegte opvullen die in jezelf verborgen zit.

De angst om alleen te zijn is een belangrijke drijfveer in deze relatie. Nog steeds bepaalt deze angst voor een deel hoe snel – en met wie- je een relatie aangaat. De behoefte om bij elkaar te zijn, ongeacht wat het je ‘kost’, is vaak heel sterk. Je wilt met je karmische partner een leegte opvullen die in jou verborgen zit. Want, alles is beter dan alleen. Toch?

Een sterke persoonlijkheid

In veel opzichten zoek je een partner met een sterke persoonlijkheid. Iemand die tegen jou zegt wat je wel en niet moet doen. Wel zo makkelijk als je zelf geen keuzes hoeft te maken. En voor je ego een mooi excuus om aan het stukje verantwoordelijkheid nemen te ontkomen, want “hij/zij zei dat……”.  Misschien bepaalt de ander wel op een subtiele wijze dat je zelfs verhuist of met wie jij wel/niet moet omgaan. En jij? Jij probeert onbewust of bewust steeds meer aan het beeld te voldoen dat de ander van jou wenst. 

Het spiegeleffect is nog steeds belangrijk.

In deze fase van je liefdesleven is het spiegel effect nog steeds belangrijk. Deze partner heeft namelijk eigenschappen die jezelf ook hebt, inclusief het emotioneel niet (echt) beschikbaar zijn. Ook al is je karmische partner anders dan je soulmate, toch zorgt deze er nog steeds niet voor dat jij jouw “innerlijke troep” opruimt. De relatie met je karmische partner kan echter wel de katalysator zijn zodat jij gaat werken aan de beste versie van jezelf.

Loslaten is moeilijk of zelfs onmogelijk.

Om jezelf los te koppelen van een karmische partner is moeilijk en vaak zelfs onmogelijk. Ze lijken wel als een soort lijm aan je vastgeplakt, totdat de bijbehorende lessen zijn geleerd. De relaties worden vaak heftig en definitief verbroken, maar na de breuk blijft er niets meer hangen of ‘knagen’ in je hoofd, wat wel het geval is bij jouw zielsliefde. Loslaten van deze partner is je eigen oude (slechte) gedragingen gedag durven zeggen. Je oude patronen en structuren onder ogen komen en leren wat niet gezond is in een normale liefdevolle relatie. Meestal leer je pas wat echt liefde is als je eerst leert wat het niet is en daarvoor zullen eerst jouw donkere kanten bespiegeld mogen worden. Die bespiegeling kan gebeuren door een duistere karmische soulmate of door jouw tweelingziel waarmee jij een relatie aangaat, maar een van jullie (of jullie beiden) nog lessen te leren heeft. Maar, het kan ook een liefdesrelatie zijn die op ego gebaseerd is en jouw negatieve kanten spiegelt.

Negatieve gevoelens en eigenschappen

Gevoelens van onzekerheid, angst, jaloezie, woede en verdriet worden door de karmische partners continue bij je naar boven gehaald. Ze zijn meester in het benadrukken van je negatieve eigenschappen en/of gevoelens. Ze halen vooral de donkere eigenschappen van jezelf naar boven. Eigenschappen waarvan je niet eens wist dat ze in je zaten.

 

Persoonlijkheidskenmerken of -stoornissen komen aan het licht.

Ook komen er in deze relaties verschillende persoonlijkheidskenmerken of -stoornissen aan het licht – in onszelf, in onze partner of in allebei, waaronder narcisme, co-afhankelijkheid en controle of een ander type mishandeling. Hoewel niet al deze kernmerken of stoornissen in elke karmische relatie naar voren komen, gaat het hier om een liefde die je meer pijn doet dan dat ze je helpt om de beste versie van jezelf te worden.

 

De “liefdesbom”

In het begin lijkt de ander lief en attent en op de een of andere magische manier begrijpt hij/zij je gewoon. Je krijgt enorm veel aandacht in de vorm van berichtjes, telefoontjes, FaceTime of misschien wel kadootjes. Alsof jij het belangrijkste deel van zijn /haar wereld bent. Maar dit is de bekende “liefdesbom” waarmee -onder andere- een narcist zijn slachtoffer aan de haak slaat. In deze fase ben je ‘de ware’ voor jouw partner. Doordat de ander precies let op jouw signalen, leert hij / zij hoe jouw emoties effectiever gemanipuleerd kunnen worden. En dit versterkt het spiegeleffect. Je wordt als het ware niet alleen verliefd op jezelf, maar de ander projecteert ook nog eens specifieke eigenschappen waarover hij/zij zelf niet beschikt om ervoor te zorgen dat jij geïnteresseerd blijft in de ander en jij je aan hem/haar gaat hechten. Ook al ontwikkelt de relatie zich snel, uiteindelijk kom je hard ten val!

Uiteindelijk wilt de ander alleen maar iets van je. Dat kan bijvoorbeeld de bevestiging zijn die de relatie biedt omdat er weinig zelfvertrouwen is of is de relatie een bron om hun eigen identiteit op te kunnen baseren of is het enkel te doen om bijvoorbeeld materiële of financiële zaken.

Meestal ga je dit soort relaties aan omdat je het gevoel hebt dat je niet beter verdient of een negatief zelfbeeld hebt. Een soort vlucht. Als zeg maar je zelfbeeld nog wat werk aan de winkel heeft omdat je nog steeds aan het leren bent om van jezelf te houden. Je handelt nog steeds vanuit je ego en bent je nog niet bewust van dit lage zelfbeeld.

 

Toxisch en manipulatief.

Meestal zijn deze relaties (helaas) naast karmisch ook nog eens heel toxisch en/of manipulatief en hebben weinig met onvoorwaardelijke liefde van doen. Zoals hierboven al benoemd komt in deze relaties vaak een vorm van narcisme naar voren. Men doet het vaak voor het eigen gewin. “Als jij dat voor mij doet, dan krijg jij dat”.

Je Angst aan het woord en veilig in je comfortzone blijven.

Meestal speelt er ook veel angst in deze relaties en wordt er van alles gedaan om de ander zo dichtbij mogelijk te houden, omdat het een veilig gevoel geeft. Er wordt van alles gedaan om elkaar in de ‘comfortzone’ te houden (en dus uit spirituele groei). Vanaf de vrouwelijke kant gebeurd dit vaak heel sluw en vanaf mannelijke kant meestal ruw al dan niet overheersend.

Karma zijn alle keuzes die je elke dag maakt. En als je een beter persoon wilt worden, zal je vaak eerst mensen tegen komen die het bloed onder je nagels vandaan kunnen halen. Jouw triggeren in je meest arrogante, slechte en meest zelf ingenomen ego kanten. Mensen waarop je boos wordt of zelfs agressief. Mensen die jou namelijk gillend en gierend gek maken en je grenzen constant tarten maken iets bij jou los. Vertonen ze dit gedrag ook naar jou? Dan zijn ze jouw spiegel. De spiegels die ik nu noem zijn die van je negatieve karma’s. Je hebt deze nodig om iets over jezelf te leren.

 

Maar ik heb toch een vrije wil!

“Ik heb toch zelf hiervoor gekozen, het was mijn eigen vrije wil!”, roept het ego als verdediging, omdat het zo denkt nog alles onder controle te kunnen houden of een excuus moet verzinnen voor jouw keuzes.

Toch kun je je leven lang je vrije wil gebruiken zonder ooit echt gelukkig te worden. Je kunt trouwen met je karmische partner of samen kinderen krijgen, omdat je maar niet wilt toegeven dat je eigenlijk geen keuze hebt gemaakt vanuit je hart. Omdat je maar niet wilt toegeven dat je eigenlijk een fout hebt gemaakt. Nee, in tegendeel. Om de fout goed te maken, wil je je juist bewijzen! Soms willen we niet loslaten uit angst dat dit laatste kans op liefde en geluk is. Je bent nog steeds bang om alleen te zijn en blijft daarom in de relatie waarbij zowel jij als de ander niet onvoorwaardelijk van elkaar houden.

 

Ben je eigen held in dit liefdesverhaal.

Op een gegeven moment moet je echter volwassen worden en beseffen dat het niet om je ego gaat of je vrije wil, maar om de weg te volgen die jouw” innerlijke stem” jou vertelt. In deze relatie gaat het er namelijk om dat je leert om op eigen benen te staan. Zolang jij je angsten niet onder ogen ziet, zullen je angsten macht over je blijven houden. Het kan je verlammen of enorm sterk het gevoel geven dat je vast zit.

Geen enkele romantische partner die goed is voor jouw persoonlijke groei zal jou komen redden. Dat wil niet zeggen dat je volledig op jezelf bent aangewezen, maar het betekent wel dat je niet de ene relatie kunt gebruiken om aan de andere te ontsnappen. Je zult het zware werk zeg maar zelf moeten doen. Jij bent zelf verantwoordelijk voor je persoonlijke groei. De kans is groot dat je in deze fase doet alsof alles goed is en je gelukkig bent. Je negeert hardnekkig de signalen terwijl je diep van binnen wel beter weet en dat stemmetje maar blijft ‘knagen’. Het gaat erom om dat je het heft in eigen handen neemt en jij je eigen held of heldin in het verhaal gaat zijn.

 

Afstemmen op een hogere trillingsfrequentie.

Door het doorbreken van jouw patronen ga je ook een andere hogere trillingsfrequentie uitzenden. Doordat je de aandacht aan jezelf, op liefde en geluk gaat richten verhoog je je trilling en zoals ik in een eerder blog over zielsliefde schreef is alles energie. Je schakelt zeg maar over van Rock Radio naar Love Radio, waardoor je ook een andere soort mensen en liefde gaat aantrekken. Een liefde die meer gericht is op een hartsverbinding.

 

Waar sta jij?

Misschien breng je wel jarenlang door met je karmische partner of ga je heen en weer tussen soulmates en karmische partners of ontmoet je tussentijds al je zielsliefde, maar ben jij (of jullie beiden) nog niet klaar voor de zielsliefde, omdat er nog lessen geleerd mogen worden. Maar hoe dan ook, uiteindelijk werk je in elke relatie aan de lessen die je mag leren en zie je in de relatie de weerspiegeling van waar jij op dat moment staat.

Bij zowel de soulmate als de karmische partner is het een relatie die voortduurt totdat je zeg maar echt voor jezelf gaat kiezen. Dan is niet alleen de relatie, maar ook de liefde over. Het is niet zoals bij een zielsliefde, de liefde die maar niet voorbijgaat, ongeacht wat jullie meemaken en hoeveel afstand of tijd van separatie er ook is. En dat zijn twee heel verschillende dingen in de liefde. 

Soms zie je niet wat er zich recht voor je bevindt en soms is datgene dat zich recht voor je bevindt juist datgene waarvoor je moet weglopen.

 

In het volgende blog kun je (nog) meer lezen over de zielsliefde. De real deal! Degene die perfect bij jou past, ook al is hij/zij niet perfect. Een liefde die als een wervelwind je leven kan binnenkomen en je hart steelt. Maar hoe weet je nu of je de echte zielsliefde hebt ontmoet of dat het een karmische partner is? En wat is nog meer kenmerkend voor deze archetypische liefde? Antwoorden op deze vragen en nog veel meer kun je lezen in het volgende blog: De zielsliefde

Fix you – Coldplay      “When you get what you want, but not what you need”.

Heb je vragen of kan ik jou helpen? Neem contact met me op, ik help jou of jullie graag verder!

Schrijf je nu in voor de 1 op 1 coaching naar jouw mooiste leven

Bijna ingeschreven. Vul hier je naam en email in en krijg toegang tot de 1 op 1 coaching

Je hebt je succesvol ingeschreven!

Schrijf je nu in voor de kickass workshop

Vul alvast onderstaande gegevens in en ontvang het definitieve inschrijfformulier per e-mail.

Je hebt je succesvol aangemeld!

Inschrijving groepstraining Imagine Your Life

Nog een paar stappen en je hebt je aangemeld voor deze gave groepstraining!

Je hebt je succesvol aangemeld!

Je hebt je succesvol ingeschreven. Check je mail! Ps wil je zeker weten dat je geen mail mist, voeg mij toe aan je adresboek.