De eerste anderhalve maand van 2018 zijn alweer voorbij. Een periode waarin ik weer heb mogen ervaren dat leven vanuit vertrouwen en loslaten veel brengt. De zaken en personen waar je nog iets mee wilt of moet, komen dan vanzelf, op het juiste moment, op je pad. Soms onverwachts of op een ongelukkig moment, maar zonder dat het energie kost en vooral zonder dat je energie verspilt. Zoals Buddha dat ook zo mooi zegt “Everything comes to you in the right moment”.

Zaadjes worden mooie plantjes.

Eind vorig jaar schreef ik al dat 2018 mijn jaar gaat worden en als ik terug kijk naar deze afgelopen anderhalve maand gaat dat helemaal goed komen! Er waren nog een paar “stuiptrekkingen” uit 2017 die op mijn pad kwamen maar waarvan ik de deur mooi heb mogen sluiten. Dit jaar ben ik verder gegaan op de weg die ik vorig jaar al ben ingeslagen. Vooral energie stoppen in dat wat ik wil bereiken. En jeetje, de zaadjes die ik heb geplant zijn mooi aan het uitgroeien! Er zijn zoveel nieuwe deuren open gegaan en mogelijkheden op mijn pad gekomen. En daarvoor ben ik enorm dankbaar.

Het pellen van een ui.

Oude pijnen uit mijn jeugd die mij nog hinderden als persoon in het maken van keuzes ben ik aan het oplossen vanuit liefde en dat doet goed. Tuurlijk heb ik in het verleden al zaken “opgelost”, maar soms zijn processen net als het pellen van een ui. Elke keer kun je weer een volgend laagje eraf pellen en een laagje dieper gaan om uiteindelijk bij de kern te komen. En hoe mooi is dat proces?!

Projectie of zelfreflectie?

Je kunt er ook voor kiezen om vast te houden aan boosheid, het slachtofferschap en aan alles en iedereen de schuld geven van je omstandigheden, zonder daarbij vooral te (durven) kijken naar je eigen daden. Niet eerlijk te zijn naar jezelf en naar je omgeving. Geen verantwoording nemen voor je daden of situatie. Alleen maar projectie geven van je gevoelens en daden naar anderen, zonder aan zelfreflectie te doen. Dat kan en dat mag. Je doet alleen jezelf enorm tekort. Projectie houdt je klein, zelfreflectie laat je enorm groeien.

Leermomenten

We maken allemaal fouten en maken gebeurtenissen mee in ons leven die we zouden kunnen missen als kiespijn, maar wees bereid hierin te kijken naar jezelf. Wat kan ik hiervan leren? Waarom ben ik hierin terecht gekomen? Wat kan ik anders doen? Ik heb bijvoorbeeld mijn intuïtie en onderbuikgevoel een aantal keren hardnekkig genegeerd en zocht rationeel naar verklaringen. Maar mijn les is duidelijk dat ik mijn intuïtie nooit meer mag negeren, ook al heb ik geen verklaringen en vind ik op dat moment het nemen van een beslissing enorm moeilijk of de te zetten stap niet logisch Je intuïtie negeren brengt uiteindelijk nog meer moeilijkheden en pijnlijke situaties.

En dan de beslissingen die ik in een “heartbeat” heb genomen, op intuïtie, zonder nadenken. Die lopen zo “smooth and easy”. Zo recht op mijn doel af. Zoveel helderheid en zo goed voor mijn persoonlijke groei. En damn, wat voelt dat goed! Er is geen twijfel. Alleen maar rust.

Boogschieten en focus.

Onlangs ben ik samen met mijn dochters gaan boogschieten om focus te houden op onze doelen. Buiten dat het super leuk was om te doen, was het ook hier weer heel duidelijk, volg je intuïtie en laat je niet afleiden door je gedachten/verstand. Nou, je raadt het wellicht al, welke pijlen in de roos waren! Schieten vanuit intuïtie zorgde voor een schot in de roos!

Durf deuren dicht te doen.

Je intuïtie volgen en deuren achter je dicht doen omdat ze je niets meer brengen kan moeilijk zijn, maar het levert zoveel nieuwe mogelijkheden op. Voor elke deur die je sluit, kun je namelijk weer een nieuwe openen en soms is hetgeen daar achter zit mooier dan het bekende.

Dankbaar voor alle lessen

Ik ben dan ook dankbaar voor alle lessen en mensen die in mijn leven zijn gekomen om het beter te maken. Maar ik ben ook heel dankbaar voor degene die weer uit mijn leven zijn gewandeld en mijn leven daardoor een stuk mooier hebben gemaakt doordat ik weer kon groeien.

“Time decides who you meet in live,

your heart decides who you want in your life,

and your behavior decides who stays in your life”.

Laat je niet afleiden

Laat je niet afleiden door je “ego” dat jou maar al te graag in jouw comfortzone wilt houden en je tegenhoudt voor iets nieuws, voor verandering. Laat je niet afleiden door mensen die jou willen beïnvloeden terwijl je voelt dat het niet klopt. Mensen met doelen hebben namelijk geen tijd voor drama. Zij willen hun energie investeren in zaken die waarde toevoegen aan hun en andermans leven.

Ik daag jou uit om ook je intuïtie te volgen en meer op basis van je gevoel beslissingen te nemen. Heb je begeleiding nodig in dit proces? Neem contact met mij op! Ik help je graag. 

Liefs Daniëlle

Schrijf je nu in voor de 1 op 1 coaching naar jouw mooiste leven

Bijna ingeschreven. Vul hier je naam en email in en krijg toegang tot de 1 op 1 coaching

Je hebt je succesvol ingeschreven!

Schrijf je nu in voor de kickass workshop

Vul alvast onderstaande gegevens in en ontvang het definitieve inschrijfformulier per e-mail.

Je hebt je succesvol aangemeld!

Inschrijving groepstraining Imagine Your Life

Nog een paar stappen en je hebt je aangemeld voor deze gave groepstraining!

Je hebt je succesvol aangemeld!

Je hebt je succesvol ingeschreven. Check je mail! Ps wil je zeker weten dat je geen mail mist, voeg mij toe aan je adresboek.