Een beetje mysterieus was hij wel, maar hij behandelde haar lief. Hij zei en deed de juiste dingen waardoor ze zich helemaal gezien en gehoord voelde. Iets wat ze niet kende uit eerdere relaties. Maar toch, haar onderbuik vertelde haar dat er iets niet klopte. Ze kon er geen vinger opleggen. Was dit nu echte liefde of wilde ze gewoon niet meer alleen zijn? Het leek alsof hij zich openstelde, maar achteraf gezien realiseerde ze zich dat hij zich vrij weinig ‘bloot’ gaf. Hij wilde snel gaan samenwonen, samen kinderen, maar ze hield nog even de boot af. Ze had haar leven op orde en wilde dit niet zomaar opgeven. Maar waarom eigenlijk niet?

Telkens als ze afsprak met vrienden deed hij toch wel een beetje vervelend, dus sprak ze minder af. Hij wilde dat ze part-time ging werken, zodat ze wat meer tijd voor zichzelf en hun zou hebben. En  man o man, wat zag ze dat op dat moment als een liefdesgebaar. Dit moest wel echt zijn! Wat een bofkont was ze toch!

Nadat alle seizoenen minimaal een keer voorbij waren gekomen en ze veel bij elkaar waren werd de stap gezet. Ze kochten samen een huis! En erna? Er ging bij hem een knop om. Hij veranderde in zijn gedrag 180 graden. Wie was deze man waarmee ze haar toekomst had gedacht te zullen doorbrengen? Het “en ze leefden nog lang en gelukkig” alsnog mee zou beleven?

Ze moest continue op kousenvoeten lopen en niets was goed. Hij loog en bedroog alles en iedereen bij elkaar. De zogenaamde liefdesgebaren bleken achteraf gericht op controle, om haar afhankelijk te maken. En toen ze dat eenmaal was, bevond ze zich in een situatie waarbij de rechtszaken haar om de oren vlogen. Hij haar met voorbedachte rade in een situatie had gemanipuleerd en zij met haar rug tegen de muur stond. Hij gedroeg zich alsof ze met de duivel zelf van doen had. Maar naar anderen speelde hij het slachtoffer… Waarom had ze haar intuïtie niet gevolgd? Haar intuïtie die haar haarfijn vertelde, voordat ze haar sleutel inleverde en echt verhuisde, of ze dit wel moest doen?

De Karmische partner

Vandaag vertel ik wat meer over de tweede archetypische liefde: De Karmische Partner. Deze liefdessoort laat zien dat liefde niet altijd over rozengeur en maneschijn gaat. Een karmische relatie komt namelijk tot stand om je bepaalde levenslessen te leren en dit kan vaak een moeilijk en turbulent proces zijn. Lees snel verder over wat deze liefde precies inhoudt!

Doe je het echt anders dan de vorige keer?

Nu weet je het zeker. Geen twijfel mogelijk. Je gaat het dit keer anders doen dan de vorige keer en nu ga je zorgen dat het werkt! Deze keer doe je het wel goed! Een nieuwe weg inslaan, een nieuw leven opbouwen, een nieuw hoofdstuk in je leven. Toch? Maar heb je wel gekeken naar de vraag waarom iets de vorige keer niet goed ging? Heb je al gewerkt aan jouw eigen triggers en weet je inmiddels al echt wie je bent?

Waarom is echte liefde vinden zo moeilijk?

Er is een verschil tussen échte liefde en in een relatie zitten.

Mensen die échte onvoorwaardelijke liefde mogen meemaken zijn gezegend. Het is namelijk niet altijd vanzelfsprekend om onvoorwaardelijke liefde te kunnen ervaren.

Sommigen mogen in dit leven geen enkele van de 3 archetypes liefdessoorten ervaren, terwijl andere ze alle drie in één leven mogen meemaken. Maar belangrijk om te weten is dat geen van deze soorten relaties beter is dan de andere. Het hangt gewoon af van je levenstijd hier op aarde en welke lessen je op dit moment aan het leren bent. Eigenlijk realiseer je je pas om welk soort relatie het ging ver nadat deze al voorbij is en je de lessen volledig hebt geïntegreerd.

Karmische liefdesschuld

Karmische partners zijn mensen die in je leven komen om je bepaalde levenslessen te leren. Heb jij nog bepaalde lessen te leren, dan is de karmische partner je leraar in dit proces. Vandaar de naam karmische partner. Terwijl je soulmate tot dezelfde zielenfamilie behoort en je samen met hen door de tijd kunt reizen, zijn karmische partners mensen met wie je uit een vorig leven nog onopgeloste schuld hebt in te lossen.

Karma is als een boemerang

Karma is niet goed of slecht, ook al neigen we alleen maar over negatief karma te praten. Karma is als een boemerang; wat je in de wereld brengt, komt bij je terug, zowel positief als negatief. Karma draait altijd om het maken van keuzes. Karma is al je problemen maar ook je positieve ervaringen. Karma zijn al je vrienden/kennissen/familie en soms gewoon mensen die je tegen komt op straat of je huisdier.

Iedereen heeft karma op te lossen en ook al koppelen we karma vaak aan vorige levens, in dit leven bouw je ook karma op. Zo kan je karmische partner je bijvoorbeeld helpen om je verlatingsangst die je in je jeugd hebt opgebouwd op te ruimen. Of heb je karma opgebouwd omdat je anderen kwaad, onrecht of pijn hebt aangedaan en krijg je nu een ‘koekje van eigen deeg’ . Er bestaat in dit laatste geval geen enkele reden om verraad of gebrek aan integriteit goed te praten, maar er is altijd iets wat je ervan kunt leren. Het gaat er dus niet om of je verdient wat je overkomt, maar of je de les leert die erbij hoort. Zie karma als hulpmiddel om te leren groeien en je bewustzijn te vergroten.

Wat is jouw waarom?

Of je het nu erkent of niet, ieder van ons heeft zijn eigen ‘waarom’. Jouw “redenen” waarom je de keuzes maakt die je maakt. Zelfs de keuze voor een bepaalde relationship. Als je jouw (karmische) liefdesrelatie aangaat ben je je wellicht nog niet helemaal bewust van jouw “waarom”. Jouw partner kan jou bijvoorbeeld gewoon een goed gevoel geven, of is wellicht anders dan anderen of is juist meer zoals jij zelf bent. Misschien is de ander juist alleen maar opwindend. Dit zijn veel voorkomende beschrijvingen van de karmische partner maar zeggen nog steeds niets over het ‘waarom’.

Verbinding tussen hart en ziel

Jouw “waarom” is gebaseerd op je verbinding tussen je ziel en je hart en bepaalt jouw keuzes in het leven. Het maakt het verschil tussen een relatie waarin ‘we hebben het leuk samen’  de reden is of ‘hij/zij haalt de beste en gelukkigste versie in mij naar boven’.

Laag zelfbeeld

In deze relatie heb je nog vaak te maken met een laag zelfbeeld en worden je opvattingen over liefde en relaties nog steeds beïnvloed door je familie en je sociale conditionering. Je bent nog niet helemaal klaar om onder ogen te zien waaraan je bij jezelf moet werken. De relatie met je karmische partner leert je wat je nog steeds probeert te vermijden. Je denkt het deze keer anders te doen, maar ook dat deze liefde je zal helen. Ertoe zal bijdragen dat jij de persoon wordt die je altijd had willen zijn of zoals je jezelf altijd hebt willen zien. We kiezen onze karmische partner vaak omdat deze eigenschappen heeft die we zelf ook graag willen bezitten. Misschien is de ander wel de stoute jongen/meisje en ben je het beu om braaf te zijn. Of is deze wel heel rijk en ben je het beu om maar net rond te kunnen komen. Ook kun je je karmische partner kiezen omdat deze je gewoon een beter gevoel geeft over jezelf doordat de ander jouw verlangens en gevoelens bekrachtigd.

Wat jouw “waarom” ook is op dat moment, een karmische relatie leert jou uiteindelijk wat jij niet wilt en wat niet jouw weg is. Alles wat je ego voedt ten negatieve en jou voedt in jouw slechte gewoonten en eigenschappen, is typisch een karmische relatie.

De pijn van groei

De meeste mensen zullen verschillende liefdesconnecties mogen meemaken. Sommige zullen kort zijn en andere voor langere duur, maar allemaal even waardevol. Zelfs de relaties die je ontzettend veel pijn hebben gedaan. Want, vergeet niet dat als je terugkijkt op deze pijnlijke relaties, je in die periodes het meeste hebt geleerd over jezelf en de snelste periodes van groei hebt doorgemaakt.

 

En wat zijn nu de kenmerken?

Al vroeg in de relatie zijn er tekenen dat de relatie niet echt gezond is. Misschien is er in het begin van de relatie wel al sprake dat een van beiden vreemd gaat. Maar ook kan de karmische partner het subtieler aanpakken door dingen voor je te doen die heel liefdevol lijken, maar eigenlijk wijzen op controle en jou steeds afhankelijker maken. In het volgende blog kun je meer lezen over hoe je een karmische relatie kunt herkennen, waarom het zo lastig is om weg te gaan bij je karmische partner en de levenslessen die je uit deze archetypische liefde leert.

 

Pink – Courage (Have I the courage to change?)

Heb je vragen of kan ik jou helpen? Neem contact met me op, ik help jou of jullie graag verder!

 

Schrijf je nu in voor de 1 op 1 coaching naar jouw mooiste leven

Bijna ingeschreven. Vul hier je naam en email in en krijg toegang tot de 1 op 1 coaching

Je hebt je succesvol ingeschreven!

Schrijf je nu in voor de kickass workshop

Vul alvast onderstaande gegevens in en ontvang het definitieve inschrijfformulier per e-mail.

Je hebt je succesvol aangemeld!

Inschrijving groepstraining Imagine Your Life

Nog een paar stappen en je hebt je aangemeld voor deze gave groepstraining!

Je hebt je succesvol aangemeld!

Je hebt je succesvol ingeschreven. Check je mail! Ps wil je zeker weten dat je geen mail mist, voeg mij toe aan je adresboek.