De opwinding maakt zich van hun lichaam meester. Spanning die door hun lijf raast nu ze zich op gevaarlijk en verboden terrein bevinden. De wind giert door de kapotte ramen van het leegstaande, verlaten pand en de lucht oogt grijs en grauw. Steeds hoger en hoger gaan ze in het 6 verdiepingen tellende gebouw de trap op. Trappen die kraken bij elke stap die ze zetten. Eenmaal op de hoogst verdieping aangekomen rent hij weg, als grapje, om de spanning verder op te voeren in het inmiddels schemerende gebouw. Ze rent achter hem aan, wilt bij hem in de buurt blijven en als ze eenmaal bij hem is voelen ze zich in het luchtledige vallen. Met een duizelingwekkende snelheid vliegen ze omlaag. Voordat ze goed en wel beseffen dat een stuk van het gebouw ontbreekt en ze in vrije val alle verdiepingen naar beneden storten, raken ze een vloer. Het kraakt onder ze. Het kraken van de vloer en hun ledematen is oorverdovend. De vloer begeeft het en ze vallen door de vloer nog verder naar beneden. Als een wonder overleven ze de val. Het puin dat mee naar beneden valt komt als doffe klappen op hun lichamen neer. Alle ledematen zijn gebroken. Op hun borstkast liggen brokstukken waardoor ze amper kunnen ademen. Uit angst en schrik en de pijn nog niet voelend door de shock en adrenaline beginnen ze elkaar verwijten te maken dat het de schuld van de ander is dat ze zich in deze situatie bevinden. Langzaam verstikt wordend door het puin dat bovenop ze ligt en de zuurstof uit de lucht haalt, blazen ze samen al kibbelend hun laatste adem uit. Geloof jij in vorige levens? 

Onverklaarbare pijnen en gekibbel

Anna kamp al haar hele leven met onverklaarbare lichamelijke pijnen. Geen enkele arts of therapie kan haar helpen en als klapper op de vuurpijl heeft ze tegenwoordig pijnen in haar onderrug en uitvalverschijnselen in haar been. De doktoren kunnen ondanks allerlei onderzoeken niets vinden.

Naast de pijnen gaat de relatie tussen Anna en haar partner Paul niet lekker. Een eeuwigdurend gekibbel waarbij ze elkaar continue verwijten geven. Het lijkt wel alsof ze gewoonweg het patroon niet doorbroken krijgen.

Zijn vorige levens de oorzaak?

Zich afvragend hoe ze van haar pijn af komt, komt Anna via mijn netwerk in aanmerking met een energetisch/regressie therapeut die haar haarfijn weet te vertellen dat ze in een vorig leven van een 6 verdiepingen tellend gebouw in vrije val naar beneden is gestort en miraculeus de val in eerste instantie heeft overleefd. Haar ziel is zich nog bewust van deze pijn en dat is waarom ze deze nog voelt in haar lichaam. Het zijn de onverklaarbare klachten. Paul, haar partner, was de andere persoon/ziel waarmee zij is neergestort in dat gebouw. Hun zielen hebben het trauma uit het vorige leven nog uit te werken en gaan daarom nu op deze manier nog zo met elkaar om. Anna begint te glimlachen. Zou dat ook de enorme interesse naar oude leegstaande gebouwen van Paul verklaren? 

Wetenschappelijk bewijs? Ok dan, een stukje saaie theorie over vorige levens

Al eeuwenlang hangt er een mysterie rondom het onderwerp van de ziel, vorige levens en reïncarnatie. Laat ik beginnen met te vertellen dat de wetenschap de nodige onderzoeken heeft gedaan maar er nog geen ‘hard’ wetenschappelijk bewijs is.

Weegt de ziel 21 gram?

Zo woog begin 1900 de arts MacDougall een aantal patiënten in hun ziekenhuisbed op een industriële weegschaal terwijl ze hun laatste adem uitbliezen en constateerde hij dat op het moment van overlijden de patiënt 21 gram gewicht verloor. In populaire media wordt 21 gram genoemd als de massa van de veronderstelde ziel, zoals in het lied 21 gram van Blof en de film 21 grams uit 2003. 

De ziel en Quantum Fysica

Vele onderzoeken verder, waaronder die van dokter Stuart Hameroff en Sir Roger Penrose ‘Quantum theory of consciousness’ alsook dat van de Universiteit van Virginia: “leven na de dood keihard bewezen”, staan we nu aan het begin van een nieuw tijdperk, waarin het lijkt dat de geneeskunde een nieuwe richting inslaat met inzichten uit de quantum fysica.

De kwantumfysica vertelt ons dat de hele kosmos is doordrongen van informatievelden die deel uit maken van een ingewikkeld web van verbindingen, waardoor we onderling verbonden zijn op manieren die we ons nu pas beginnen te realiseren. Alles in de kosmos is volgens deze theorie met elkaar verbonden, want alles is energie. Onze lichamen staan daardoor dus ook in verbinding met deze onderliggende energie- en informatievelden. Voor ons is het bijna onmogelijk om ons lichaam als een enorm netwerk van cellen en moleculen te zien, laat staan als een web van op elkaar inwerkende deeltjes en golven. Het bijzondere is dat eeuwenoude stammen al “werken” op basis van deze theorie.

Holistische visie

In de bio-fysische geneeskunde erkent men dat een persoon meer is dan zijn of haar ziekte en dat er niet alleen een verstand-lichaam-verbinding, maar ook een geest-verstand-lichaam-verbinding bestaat. Onderzoek heeft nu bewezen dat gedachten, geloofsovertuigingen, emoties en gedrag de functies van onze cellen, onze organen en ons immuunsysteem diepgaand beïnvloeden. Zowel positief als negatief. Een holistische visie die steeds en steeds meer gebruikt wordt door artsen. Vanuit deze holistische benadering (alles is energie) willen je klachten je iets vertellen.

Interessant, maar wat moet ik ermee?

Nu we inmiddels hebben ontdekt dat er meer is dan wij met het blote oog kunnen waarnemen en je wellicht openstaat voor de mogelijkheid van vorige levens of een vorig leven, kun je je misschien voorstellen dat het in het kader van de holistische visie best lastig is als iets uit een vorig leven niet goed is verwerkt of afgerond, waardoor je nu te maken kunt hebben met situaties en gedachten die je toen hebben gediend. Gedachten die in dit leven niet meer nodig zijn. Dat je bepaalde extra interesse hebt in een tijdsperk/taal/gebouwen/land etc., Dat je je aangetrokken of juist afgestoten voelt van sommige mensen of het idee hebt dat je ze al kent, deja-vu ervaringen beleeft of soms onverklaarbare emoties zoals woede of verdriet ervaart zonder relevante aanleiding. Ik zou de lijst nog verder kunnen aanvullen. 

95% van ons gedrag is onbewust

Circa 95% van ons gedrag is onbewust. Het trauma uit een vorig leven leeft daardoor voort in ons onderbewuste. En trauma’s zijn geladen met emoties waarvan de lading een rol kan gaan spelen en je leven kan beïnvloeden. Is dit dan alleen maar hinderlijk? Dat hoeft niet, want als dit gebeurt, geeft het je ook de mogelijkheid om je bewustzijn te verruimen. Wat in een eerder leven niet is doorgewerkt en begrepen, daar kan je in dit leven aan werken. Je kan het daardoor alsnog verwerken en transformeren 

Heb jij vorige levens?

Vorige levens kun je opzoeken en transformeren of helen. Uiteraard kun je spontane herinneringen aan vorige levens hebben. Jonge kinderen hebben dat vaak, maar je zou jezelf ook onder hypnose terug in de tijd kunnen laten ‘reizen’ (regressie). Doordat alles energie is, is deze informatie ook in je aura opgeslagen, je energieveld, dat je door middel van kleuren kunt zien en welke je informatie kan geven. Je kunt ze zelfs via speciale apparaten laten fotograferen. Ook kan een astroloog je soortgelijke informatie verschaffen of kan je met meditatie veel bereiken. De inzichten kunnen je helpen met onverklaarbare ziekten of angsten/fobieën te verwerken. Let echter wel op de valkuil, zeker als je een erg rationeel persoon bent en alles 100% wilt bewijzen. Je leeft in het NU. Verdiep je, verbaas je, maar blijf niet hangen in het verleden! En wees mild voor jezelf. Alles heeft zijn tijd en ruimte!

Hoe gaat het nu met Anna en Paul?

De energetisch therapeut en Anna zijn aan de slag gegaan en als de herinnering uit haar ziel wordt gehaald is ze overweldigd door een overheersend kippenvel over haar hele lijf.  Een shock maakt zich kort van haar meester en is het heel even zwart voor haar ogen terwijl ze zichzelf voelt duizelen. De weken erna nemen de pijnen langzaam en onverklaarbaar af.

Paul mag nog de weg naar zijn ziel ontdekken en zijn eigen “angsten/patronen” overwinnen, maar doordat Anna al haar ‘karma’ op dit stuk heeft opgelost kan zij verder en zal ze dit stuk niet meer herhalen. Haar klachten verdwijnen steeds verder naar de achtergrond en ze merkt dat ze stukken milder is naar Paul. Inmiddels merk ik tijdens de relatie sessies dat Anna op een hele andere manier omgaat met de door mij aangereikte inzichten en gaat hun relatie al de goede kant op doordat Anna niet meer continue onbewust getriggerd wordt in haar oude pijn/emotie. Of Paul de weg naar zijn ziel zal vinden en gaat helen is nog afwachten. Hij staat nog sceptisch tegenover dit hele ‘ongrijpbare stuk” maar merkt wel de enorme groei van Anna. Hij begint meer en meer open te staan dat sommige zaken ons enorm kunnen laten groeien, verrijken, maar dat niet alles (al) rationeel verklaard kan worden. Binnenkort heb ik de eerste EFT sessie met hem persoonlijk. Wie weet zal hij in de toekomst een stap zetten naar een regressie sessie.

Hoe kan ik je helpen? 

Loop jij nu ook vast en lijken sommige patronen of angsten maar niet doorbroken of opgelost te kunnen worden; kun je ze niet ‘pakken’? Denk “out of the box”. Sta eens open voor een andere soort therapie. Zelf heb ik meerdere trauma’s bij mezelf en bij anderen mogen helen en geheeld zien worden door technieken als EFT, TAT, EMDR, THT, Hypnose, Regressie etc. Neem contact met mij op om te bekijken wat ik voor jou en je relatie kan betekenen. Als gecertificeerd emotiemanager werk ik zelf met de technieken van EFT, TAT. Sluiten deze technieken niet bij je aan? Dan kan ik je via mijn netwerk in contact brengen met andere therapeuten die andere technieken gebruiken. 

Liefs Daniëlle

 

Schrijf je nu in voor de 1 op 1 coaching naar jouw mooiste leven

Bijna ingeschreven. Vul hier je naam en email in en krijg toegang tot de 1 op 1 coaching

Je hebt je succesvol ingeschreven!

Schrijf je nu in voor de kickass workshop

Vul alvast onderstaande gegevens in en ontvang het definitieve inschrijfformulier per e-mail.

Je hebt je succesvol aangemeld!

Inschrijving groepstraining Imagine Your Life

Nog een paar stappen en je hebt je aangemeld voor deze gave groepstraining!

Je hebt je succesvol aangemeld!

Je hebt je succesvol ingeschreven. Check je mail! Ps wil je zeker weten dat je geen mail mist, voeg mij toe aan je adresboek.