Gratis Challenge

Denk jij bij het woord meditatie altijd aan zweverige types? Dat kan. Dat ligt aan de associatie die jij ermee hebt. Al snel kan er een beeld opkomen van verlichte mensen met de benen over elkaar die termen als chakra’s, energiestromen en ‘één worden met het universum’ gebruiken. Toch zijn er heel veel verschillende vormen van meditatie.

Ik neem je 5 dagen mee met dagelijkse oefeningen van tien minuten en geleid je langs een meditatie. De kern van deze meditatie is dat je jezelf gaat focussen op je ademhaling, zodat je jouw hoofd even de rust geeft.

Je herkent het vast. Je wilt gaan slapen en er schieten plots allerlei gedachten door je hoofd. Die gedachten waren er al de hele dag, maar dat moment in bed met je ogen dicht is wellicht het eerste moment van de dag dat je hoofd rust krijgt. De oefeningen geven je een extra rustpunt op de dag om meer controle te krijgen over die gedachtestroom.

De sessies zijn concreet. Ik breng je op een duidelijke en begrijpelijke  manier naar  de focus op je ademhaling en haal je er aan het eind van de meditatie weer uit. Het idee is uiteindelijk dat je die focus ook meeneemt in het dagelijks leven, en het dus niet bij de oefeningen blijft.

Keep Calm and Meditate

Je kunt bij deze oefeningen niets fout doen. Fijn toch? Het doel is om de focus op je ademhaling te houden en geen probleem als dat niet altijd lukt. Wellicht lukt het je zelfs niet om een hele sessie je gedachten niet te laten afdwalen. Dat geeft helemaal niets.  Het is in de oefeningen tevens niet je doel om de gedachten geforceerd weg te drukken, maar puur om je bewust te zijn van van het feit dat je de gedachten hebt om vervolgens de focus weer op de ademhaling te leggen.

Door deze oefeningen kun je je ervan bewust worden hoeveel gedachten er de hele dag door hoofd gaan en dat je eigenlijk nooit een rustpunt heb. Het hoofd heeft die aandacht ook nodig, net als je voeding en lichaam. Ga het verschil merken in je eigen leven en vooral ook de voordelen.

Schrijf je nu in voor de 1 op 1 coaching naar jouw mooiste leven

Bijna ingeschreven. Vul hier je naam en email in en krijg toegang tot de 1 op 1 coaching

Je hebt je succesvol ingeschreven!

Je hebt je succesvol ingeschreven. Check je mail! Ps wil je zeker weten dat je geen mail mist, voeg mij toe aan je adresboek.