Na een tijdje appen was het nu zover, ze hadden hun eerste date. Ze zag hem aan komen lopen en de wereld stond even stil. Haar hart sloeg over. Het leek wel alsof ze als een magneet tot hem aangetrokken werd en de rest van het terras niet meer bestond.

De avond vloog voorbij en ze praatten de hele avond alsof ze nog nooit anders hadden gedaan. Wat was dit? Ze voelde zich zo op haar gemak. Geen zenuwen, alsof ze hem al veel langer kende. Elke keer als ze elkaar kort even aanraakten ging er een bijna elektrische tinteling door haar heen. En hij? Hij zat als gehypnotiseerd naar haar te luisteren als ze vertelde tot hij het niet meer hield en vroeg wat hij al de hele avond wilde……. “Mag ik je kussen..?“. 

En wat voor kus! Alsof ze compleet samen smolten en volledig op elkaar afgestemd waren. Ze nam hem mee naar huis, iets was ze nog nooit gedaan had na een eerste date. Maar het voelde zo vertrouwd, zo vanzelfsprekend.

Wat een nacht! Hun lichamen leken te versmelten, alsof ze voor elkaar gemaakt waren. Alsof ze compleet in een bubbel, een vacuüm leefden. Geen schaamte, geen rare momenten maar een magische, magnetische samensmelting van hun lichamen en zielen. 

Gelukkig bleef het niet bij deze ene keer. Wat was toch die aantrekking? Dat verlangen om bij hem te zijn, om met hem te praten, om hem bezig te zien? Aan de andere kant begon haar onzekerheid op te spelen. Haar ervaringen uit het verleden leken als uit de box van Pandora boven te komen. Hij liep telkens weg nadat het fijn was geweest. Alsof hij dan afstand moest nemen en een muur om zich heen omhoog trok. Alsof hij dit intense gevoel dat ook hij voelde niet durfde toe te laten. Bang om het te omarmen. Zij voelde zich daardoor keer op keer afgewezen en begon op een andere manier een muur om zich heen te bouwen. Een spel van aantrekken en afstoten begon…… 

Zielsliefde / Tweelingziel / Twinflame / Mirror soul

Herken jij dit of heb je wel eens gehoord van het fenomeen zielsliefde of tweelingziel? Misschien ben je de jouwe al tegengekomen of droom je ervan omdat het je wel een romantisch “iets” lijkt. Of heb je het juist weggewuifd als een onmogelijke fantasie en heb je je al gesetteld in een relatie die vooral comfortabel voelt. Misschien is wat ik hier nu schrijf wel een totaal nieuw begrip voor je. 

De fenomenen soulmates en twinflames bestaan daadwerkelijk. Ik sta veel van mijn klanten bij in dit proces, om inzichten te krijgen in het proces maar vooral ook in zichzelf. Maar wat is een zielsliefde? En is het een roze wolk of juist niet? In de komende twee blogs leg ik jou meer uit over deze hele bijzondere liefde.

Wat is een zielsliefde / twinflame? 

Zoals de naam het al zegt bestaat een twinflame uit twee zielen die bij elkaar horen en elkaar heel maken. Het is de andere ‘helft’ van je ziel en wordt daarom ook wel eens “mirror soul / jouw spiegel” genoemd. Volgens de theorie ontstaan doordat één ziel zich heeft gesplitst en in twee lichamen terecht is gekomen. 

De wetenschap toont aan dat alles energie is en dat alles in de wereld gemaakt is van verschillende atomen die op verschillende frequenties ‘vibreren’. Niets is “solid / vast” in de wereld, niet de stoel waarop we zitten, niet je telefoon, niet je computer. Zelfs jij niet! En dit is zo bijzonder: alleen jij en je zielsliefde hebben in deze hele wereld dezelfde energie frequentie. Dat is ook de reden waarom het zo electrifyingvoelt om met deze persoon te connecten. Een zielsverbinding is een waanzinnige connectie, maar voor veel mensen gaat deze connectie ook gepaard met veel afstoten en aantrekken, met pijn en verdriet en tijden van ‘separatie’.  

Wat is het verschil tussen zielsliefde en zielsverwantschap? 

Vaak wordt het begrip zielsliefde / twinflame verward met het begrip soulmate. Maar wat is het verschil? Tijdens je leven kun je heel veel zielsverwanten tegenkomen. Dit kan bv. in de vorm van familie (ouder, kind etc), een (goede) vriend(in), een collega of een partner zijn. Het kan zelfs je huisdier zijn! De band die je met je zielsverwant voelt is heel sterk en geeft het gevoel alsof je elkaar al jaren kent. Bij een soulmate leer je lessen (=groei) en als je elkaar niet meer nodig hebt, vallen ze uit elkaar. Het is een ‘maatjesgevoel’. Een soulmate komt voort uit meerdere zielen met eenzelfde frequentie, terwijl je tweelingziel / zielsliefde voortkomt uit 1 ziel (met uiteraard dezelfde frequentie). Een relatie met je zielsverwant kan moeilijk zijn, vooral als de persoon zich verzet tegen persoonlijke groei. Bij een relatie met je zielsliefde kan dit nog veel moeilijker zijn. Omdat deze persoon je andere helft is, is de relatie heel erg intens. 

Zielsliefdes hebben iets bijzonders met elkaar, iets wat andere zielen niet met elkaar hebben en ook niet zullen krijgen. Het gaat om heling. Een ontmoeting met een zielsliefde is volledig op een ander niveau en leidt meestal tot romantiek maar er kan ook een intense vriendschap uit ontstaan. Als de twee zielen elkaar ontmoeten, ontstaat er een onmiddellijke band van thuiskomen, herkenning, één-zijn. Je wordt als een soort magneet naar elkaar toe getrokken. Dit gevoel is allesomvattend, pure, onvoorwaardelijke liefde. Vaak is de fysieke aantrekkingskracht ook enorm en de intimiteit is als een soort vacuüm, intens en niet te vergelijken met intimiteit met een ander. 

Wat zorgt voor de bekende zielsliefde dynamiek? 

Jij en je zielsliefde groeien ieder apart op in deze wereld, met ieder zijn/haar eigen familie, vrienden, ervaringen en strubbelingen. Ieder krijgt daardoor zijn eigen ‘energetische’ bagage die niet dezelfde energie frequentie heeft als die jij en de ander gezamenlijk hebben. De energie wordt als het ware vervuild en jij en je zielsconnectie willen dit maar al te graag weer rechtzetten. Als je dan de eerste keer je zielsliefde ontmoet en de interactie met de ander aangaat, herkennen jullie zielen elkaar en wordt de bagage (opgeslagen pijnen, opgebouwde muurtjes, afweer- en overlevingsmechanismen etc.) die elk van zich uit zijn leven met zich meedraagt getriggerd en het proces van “reiniging/opschoning” wordt geactiveerd.  Het doel hiervan is om jullie samen weer in perfecte harmonie te brengen, de zogenoemde union. Om tot die union te komen wordt eerst al jouw opgebouwde bagage en verontreiniging in het leven naar de oppervlakte gebracht zodat je het voorgoed kunt opruimen. En dat brengt vaak problemen met zich mee.  

Aantrekken en afstoten 

 De meeste zielsliefdes hebben namelijk geen enkel idee wat er werkelijk aan de hand is. Er volgt een proces met enorm veel worstelingen om je bagage tijdens deze periode los te laten (zoals jaloersheid, pijn, wanhoop, conflict en verwarring, leugens etc.). De angst (=ego) ontstaat dat er wel iets erg goed mis is met deze relatie omdat dit een heel moeilijk proces is. Omdat de personen vaak niet weten hoe ze deze negatieve bagage moeten opruimen start een proces van heel veel herhalende patronen. Het proces van aantrekken en afstoten is begonnen, vaak vergezeld met een of meerdere periodes van uit elkaar zijn. Deze fase is onaangenaam, maar het goede nieuws is dat het op langere termijn ook kan zorgen voor een diepere, stabielere band. Deze fase brengt aanzienlijke angsten en zorgen met zich mee over je band met je ‘andere helft’, en de crisis kan te maken hebben met verdriet, verraad, worsteling, zelfliefde of andere dingen die je zielsverbinding met de ander onder druk zetten. Ondanks de bovennatuurlijke compatibiliteit van zielsliefde, is dit vaak een punt waarop mensen besluiten te scheiden. Een proces dat extra pijnlijk is omdat het inhoudt dat je een deel van jezelf opgeeft). Als je de volgende fases echter kunt doorstaan, kom je sterker terug dan ooit.

‘Runner’ en ‘chaser’

Tijdens de periode van separatie zie je vaak dat de ‘runner’ (meestal de man) alweer snel in een nieuwe (karmische) relatie springt om maar niet alleen te zijn, om maar niet aan zichzelf te hoeven werken. Een relatie waarin zijn of haar eigen lessen nog geleerd mogen worden, processen nog mogen worden uitgewerkt. Na het verbreken van deze (tijdelijke) relatie keren ze terug naar hun zielsverbinding omdat ze deze maar niet kunnen vergeten. Het verlangen naar de ander is nooit weggegaan. 

De “chaser” (de bewuste van de twee en vaak de vrouw) dient zijn of haar pad alleen te bewandelen tijdens de separatie. Ze moeten eerst leren hun eigen ‘ik’ centraal te stellen zonder al teveel te vissen naar antwoorden en uitkomsten. Als je intuïtief dicht bij jezelf bent dan heb je deze antwoorden en uitkomsten niet nodig. Op dat moment ben jij je aan het ontwikkelen om wederom onafhankelijk te zijn. Deze aanpak voelt jouw andere helft ook. De chaser zal in deze periode vaak een grote spirituele en persoonlijke groei doormaken als de eerste gevoelens van verwarring zijn gaan liggen. De chaser zal hierdoor snel het proces doorzien en proberen de ‘energetische’ controle los te laten en zich volledig op zichzelf en eigen heelheid gaan richten.  

Haat-liefde verhouding 

Zielsliefdes zullen moeten leren zichzelf kwetsbaar op te stellen naar de ander maar ook naar zichzelf als ze willen werken als eenheid. Omdat dit een spiegelend en daarom ook confronterend effect heeft zal er vaak sprake zijn van een haat-liefde verhouding. Dit gebeurt meestal als een van beiden (of beiden) nog niet helemaal in harmonie met zichzelf is. Als er bij een van beiden nog onopgeloste emotionele problemen aanwezig zijn kan dit gaan zorgen voor de hierboven beschreven conflicten.

Door je omgeving of soms door jezelf wordt deze indrukwekkende gebeurtenis vaak belemmerd. Maar nadat deze emoties verwerkt zijn en je jezelf weer mild voelt naar de ander toe, voel je vaak weer de behoefte om samen te komen. Dit gebeurt vaak intuïtief bij beiden. Je voelt van elkaar aan, dat je niet meer boos bent op elkaar en je wilt elkaar weer zien. Deze periodes van aantrekken en afstoten wisselen elkaar af. Het kan gaan om weken, maanden of jaren. Ze duren totdat een groot deel van de emoties verwerkt is en er een harmonie is bereikt. In de perioden, dat de personen elkaar afstoten, kan het zijn dat ze (tijdelijk) geen contact hebben met elkaar. Er is in deze periode van stilte ruimte om te kunnen reflecteren, om de naar boven komende emoties te verwerken of juist om de benodigde rust te kunnen nemen. Het is belangrijk dat het samenkomen van de zielsliefde in een rustig tempo gebeurt, zodat ook het lichaam de tijd krijgt zich aan te passen aan de veranderende energie en steeds hoger wordende trilling die je ook lichamelijk zult voelen. Het energieveld van beiden wordt zo weer meer hetzelfde. Dit hele proces is het samensmelten van de zielen en hierin heeft seksualiteit een belangrijke functie. Vandaar ook vaak de onverklaarbare fysieke aantrekking tot elkaar. 

De ultieme relatie 

Het fenomeen runner/chaser in de zielsliefde is dan ook niets anders dan een uitnodiging om met jezelf aan de slag te gaan. Zorg ervoor dat je eerst jezelf heelt en heel wordt en laat de mannelijke en vrouwelijke energie die je in jezelf hebt samenkomen. Wil je de ultieme relatie met een ander? Ga dan eerst de ultieme relatie met jezelf aan. Leer met elkaar te communiceren vanuit je hart, dus vanuit liefde, dan zullen ego-zaken veel minder opspelen in de relatie als ze het al doen. Werk aan jezelf! 

Herken jij je in dit verhaal? Lees dan ook mijn volgende blog, waarin ik je de kenmerken van zielsliefdes vertel. Heb je nu vragen of kan ik jou helpen? Neem contact met me op, ik ben benieuwd naar jouw verhaal en help je graag verder!

Schrijf je nu in voor de 1 op 1 coaching naar jouw mooiste leven

Bijna ingeschreven. Vul hier je naam en email in en krijg toegang tot de 1 op 1 coaching

Je hebt je succesvol ingeschreven!

Schrijf je nu in voor de kickass workshop

Vul alvast onderstaande gegevens in en ontvang het definitieve inschrijfformulier per e-mail.

Je hebt je succesvol aangemeld!

Inschrijving groepstraining Imagine Your Life

Nog een paar stappen en je hebt je aangemeld voor deze gave groepstraining!

Je hebt je succesvol aangemeld!

Je hebt je succesvol ingeschreven. Check je mail! Ps wil je zeker weten dat je geen mail mist, voeg mij toe aan je adresboek.