In mijn vorige blog vertelde ik over het fenomeen zielsliefde. Misschien had je er al wel eens over gehoord of misschien was het nieuw voor je. Ik kan me voorstellen dat dit fenomeen vragen bij je oproept. Want hoe weet je nu of je jouw zielsliefde al hebt ontmoet? En wat zijn de kenmerken van zielsliefdes? In dit blog vertel ik je nog meer over zielsliefde en geef ik antwoord op deze vragen. Het belangrijkste is: zielsliefdes spiegelen elkaar en daarom begint het bij jezelf!

Onvoorwaardelijke liefde

Als je je zielsliefde ontmoet is er gelijk sprake van een gevoel van “thuiskomen”. De onvoorwaardelijke liefde wordt in jezelf wakker geschud. Tegelijkertijd komt er een enorme (vaak onbewuste) angst bij beiden naar boven om je hieraan over te geven. Ondanks de diepe liefde voor elkaar is er sprake van een haat/liefde verhouding waardoor het proces van aantrekken en afstoten zo kenmerkend is in deze relatie: de zogenaamde runner/chaser dynamiek.

Runner / chaser dynamiek

Meestal vlucht de runner weg door onderdrukking van zijn of haar emoties. Vaak is dit een man in de relatie, maar het kan ook een vrouw zijn. In het proces kunnen beiden elkaar hierin afwisselen. De runner trekt zich vaak terug in vreemdgaan, het aangaan van een andere relatie, leugens en verslavingen. De runner zal de chaser opzettelijk pijn doen. Door al deze heftige gebeurtenissen, de pijn en het verdriet die daarmee gepaard gaan en de verschillen die er lijken te zijn tussen beiden, begrijpt de “omgeving” niet wat je nog in hem/haar ziet. En jij? Jij kunt maar niet uitleggen dat je zoveel van de ander houdt. Het lijkt wel of je nog meer van de ander houdt dan van jezelf. Je zielsliefde triggert/spiegelt jou zodat je aan je eigenwaarde en zelfliefde zal werken. Weiger je dit, dan val je in het proces van runnen. Ook al verzet de een zich tegen deze groei en heling en de liefde/verbinding met elkaar, het verlangen naar elkaar verdwijnt nooit. Je kunt elkaar maar niet vergeten, ondanks alles wat er is gebeurd tussen jullie. Het is de moeilijkste relatie op aarde en als een van beiden zich verzet, wat eigenlijk een kenmerk is van dit proces, loopt dit zelden af zonder problemen. 

Spiritueel bewustwordingsproces

De bewuste van de twee ondergaat vaak in een rap tempo een spiritueel bewustwordingsproces. Je intuïtie wordt sterker en paranormale gaven worden in versnelde mate ontwikkeld. Tussen beide is sprake van telepathisch contact dat nog veel sterker is dan bij een zielsverwant. Via dromen laat de ander je vaak weten wat er in zijn/haar leven speelt als er geen contact is. Ook kun je gevoelens als pijn, verdriet en onzekerheid van elkaar overnemen, alsof zijn/haar gevoel jóuw gevoel is. En dat terwijl je niet eens fysiek bij elkaar bent of dat er sprake is van contact.

De “geblokkeerde” ziel (runner) zegt vaak wat anders dan dat hij voelt. Zijn lichaamstaal komt niet overeen met zijn of haar verstand, wat het proces voor beiden nog verwarrender maakt. “Hoe kan het toch dat ik deze heftige liefde voel maar de ander zo weg duw?” Veel voorkomende gedachten en uitspraken bij de runner zijn: “Je verdient beter!” of “ik ben niet goed genoeg voor je”. Maar je tweelingziel kijkt dwars door je heen, er is geen ontkomen aan, hoezeer je de ander ook om de tuin probeert te leiden. En dit leidt weer tot heftige en verwarrende emotionele discussies.

Verlangen

Door het proces van aantrekken en afstoten voel je je wanhopig. Je kunt maar niet begrijpen waarom hij of zij zo reageert, niet voor de liefde wilt gaan en deze zo vakkundig blijft saboteren. Je kunt niet zonder elkaar en in tijden dat je niet bij elkaar bent, blijf je toch bezig met de ander. Er is zo’n diepe connectie, zo’n innerlijk vuur en verlangen om bij elkaar te zijn en elkaar aan te raken, elkaar te willen zien. Het gemis van en verlangen naar de ander verdwijnt nooit. Zelfs niet als de een zich verzet tegen deze liefde en zich in een andere karmische relatie heeft gestort. Soms ebt het verlangen even weg, maar het komt ook in alle hevigheid weer terug. Telepathisch voel je dat de ander ook heel sterk aan jou denkt op dat moment. Loslaten van je zielsgeliefde is onmogelijk.

Verschillen en onmogelijkheden

Bij zielsgeliefdes is er vaak sprake van een groot leeftijdsverschil, of woont de ander zelfs in een ander land. Er zijn altijd veel ‘aardse obstakels’ om te overwinnen. Je wist niet wat ware liefde of verliefdheid betekende, totdat je je zielsliefde bent tegen gekomen. Je zielsliefde komt altijd vanzelf op je pad. Meestal totaal onverwachts en niemand kan dit proces afdwingen. Er is sprake van een sterke fysieke aantrekkingskracht en verlangen, terwijl uiterlijk, afkomst of leeftijd geen rol spelen.

You crossed the border big time!

De ander is kampioen om je enorm te kwetsen. Je dacht dat je dit nooit zou toelaten en dat je jouw grenzen nooit zo erg zou laten overschrijden, maar deze persoon krijgt het voor elkaar. Ergens vraag je je af of je niet “gek” bent geworden, omdat je jezelf niet herkent in het gedrag wat je vertoont tegenover de ander en wat je allemaal toelaat. Niemand kan je zo kwaad maken als je zielsliefdel! En ondanks alles wil je altijd je zielsliefde bijstaan. Waarom? Simpel, als deze persoon pijn en verdriet heeft, heb jij dat ook. En je gunt hem of haar nog altijd het beste. Kortom, het is een enorm verwarrende periode.

Eenzaam en onmogelijk

Het kan ook heel eenzaam zijn, omdat bijna niemand deze processen begrijpt, tenzij ze het zélf hebben meegemaakt. Je omgeving begrijpt je maar niet en zal je keer op keer vertellen dat je de ander maar moet vergeten, dat het zo beter is en dat deze relatie toch niet gaat werken. Er is te veel gebeurd tussen jullie en het vertrouwen is te beschadigd. Vaak heeft de runner de terugkeer naar de ander nog eens een stuk lastiger voor zichzelf gemaakt door de ander veel zaken in de schoenen te schuiven om zijn eigen hachje te redden. Hoe kun je je omgeving dan vertellen dat je nog van de ander houdt en maar niet kan vergeten? Dat jij de ander onterecht hebt beschuldigd van zaken om je eigen gedrag en leugens maar te verdoezelen? Je start een ander leven en maakt jezelf wijs dat dit beter is en het je gelukkig maakt. Maar… het verlangen en het gemis naar de ander blijft bestaan.

Is er dan wel toekomst?

Vaak wordt er beweerd dat zielsliefdes nooit samen kunnen komen terwijl anderen beweren dat dit juist de bedoeling is en altijd zal gebeuren. Deze geliefden kunnen zeker bij elkaar terugkomen en een geweldige relatie aangaan, als ze bereid zijn aan zichzelf te werken. Om oude pijnen, overlevingsstrategiën, angsten etc. te helen. Onvoorwaardelijke liefde geneest, maar maakt daardoor ook blokkades los. Je zult moeten leren te accepteren dat je hem of haar niet kunt veranderen en al helemaal niet kunt dwingen om te groeien. Als de runner ervoor kiest om zijn emoties te blijven onderdrukken, zich blijft terugtrekken in zichzelf, andere relaties en meer ego gebaseerde keuzes blijft maken, bang is voor heling, verandering en vernieuwing, zul je dit moeten accepteren en dus loslaten, hoe pijnlijk en moeilijk dat ook is. Pas als beiden hun eigen proces aangaan, durven te kiezen voor de connectie en het volgen van hun hart en intuïtie, ondanks de obstakels die er zijn, is union mogelijk en zal dit leiden tot een hele bijzondere relatie met onvoorwaardelijke liefde en acceptatie voor elkaar.

Werk in de tussentijd aan jezelf. Zo werk je energetisch (want alles is energie, dus ook jullie connectie) ook aan je zielsliefde. Als je blijft afwachten, gebeurt er niets en staat jouw en jullie proces stil. 

Laat het ego niet in de weg zitten

In deze relatie zit het ego en de omgeving enorm in de weg. Belangrijk in dit proces is om met elkaar te leren communiceren vanuit je hart, dus vanuit liefde. Dan zullen ego-zaken veel minder opspelen in de relatie. Er is dan meer begrip voor elkaars “Eigen-Aardigheden”. Of je nu in een zielsproces zit of niet, dit laatste geldt voor elke relatie!

Durf jezelf liefdevoller, gevoeliger en kwetsbaarder op te stellen. Vergeet nooit dat er heel veel kracht schuilgaat achter je kwetsbaar op te durven stellen. Love conquers all! 

Heb je vragen of kan ik jou helpen? Neem contact met me op, ik help jou of jullie graag verder!

Schrijf je nu in voor de 1 op 1 coaching naar jouw mooiste leven

Bijna ingeschreven. Vul hier je naam en email in en krijg toegang tot de 1 op 1 coaching

Je hebt je succesvol ingeschreven!

Schrijf je nu in voor de kickass workshop

Vul alvast onderstaande gegevens in en ontvang het definitieve inschrijfformulier per e-mail.

Je hebt je succesvol aangemeld!

Inschrijving groepstraining Imagine Your Life

Nog een paar stappen en je hebt je aangemeld voor deze gave groepstraining!

Je hebt je succesvol aangemeld!

Je hebt je succesvol ingeschreven. Check je mail! Ps wil je zeker weten dat je geen mail mist, voeg mij toe aan je adresboek.