Herken je dat? Dat je telkens maar probeert en probeert totdat je er moe van bent, de handdoek in de ring gooit. Jij je idee, droom of doel maar gewoon weer opgeeft. Jij je tegen jezelf hoort zeggen: “ Zie je wel, ik wist wel dat ik het niet kon.” “Ik ben daar gewoonweg niet voor gemaakt. Ik ben maar voor een dubbeltje geboren en zal nooit een kwartje worden. Wat heb ik mijzelf ook weer in mijn hoofd gehaald. Ik heb niet de juiste connecties, skills, ideeën etc.” En uiteindelijk beland je, gefrustreerder dan je al was, op de bank.

Ben jij wel eerlijk naar jezelf?

Maar ben eens eerlijk. Hoe vaak heb jij jouw acties telkens weer op dezelfde manier geprobeerd? Of ben je zo eerlijk geweest om je acties onder te loep te nemen en bereidt geweest je eigen beoordelingsgesprek te voeren en een andere strategie te gaan toepassen? Een andere weg ingeslagen en het via de andere weg geprobeerd om je doel wel te bereiken?

Vier jij wel je successen? Hoe klein ook?

En als je dan toch eerlijk bent. Waren al je acties nutteloos en een totale mislukking of zaten er toch kleine succes momenten in maar ben je die voor het gemak maar even vergeten omdat je einddoel nog niet is bereikt? Heb je de successen, hoe klein ook, opgeschreven of is je focus enkel geweest op je einddoel en ben je de kleine tussenstoppen en behaalde successen voor het gemak gewoon vergeten?

Mijn grootste leerpunt

Een van mijn grootste leerpunten in het leven is geweest dat ik enorm hard en veroordelend was voor mezelf. Dat ik niet durfde te genieten van de kleine successen die ik wel boekte. Ik ben optimistisch. Dat is een eigenschap die mij heel veel heeft gebracht. Door bewust aan mijn geluk te gaan werken ben ik ook dankbaarder geworden. Dankbaar voor de kleine dingen in het leven. “Count your blessings”. Deze dankbare levenshouding heeft mij enorm veel rust gegeven en een geluksgevoel. Door meer te focussen op wat er wel is en wat er wel wordt bereikt dan op wat er nog niet is. Ik zie geen problemen, alleen maar uitdagingen. Er is niets onmogelijk en daar ben ik het bewijs van. Menig keer zag mijn leven er enorm uitzichtloos uit en toch heb ik elke keer weer het tegendeel voor elkaar gekregen. Is mij dat in mijn schoot geworpen? Nope. Ging dat makkelijk? Hell no!! Het heeft veel lef en daadkracht vereist en nog steeds. En ja, zeker ook tranen en gevloek vanuit mijn kant….. Ik ben ook maar gewoon een mens 😉

Stretchen en kritisch zijn

Nog steeds moet ik om mijn business te laten groeien en jou meer waarde te kunnen bieden mijzelf stretchen en laten groeien. Ben ik kritisch naar mijn acties en mijn keuzes. Maar net als ik heb ook jij die unieke kracht in je om jouw dromen en doelen waar te maken. Zie het verleden als een leerproces en niet meer dan dat. Het verleden is enorm leerzaam. Soms maak je fouten en daar leer je van. Soms maken anderen fouten en ook daar leer je van. Ik heb geleerd minder aandacht te schenken aan zaken die afleiden om mijn dromen en doelen te bepalen. Mijn ultieme dromen zijn nog niet bereikt maar ik ben hard op weg. En ik vier elk klein succes op weg ernaar toe.

Accepteer geen excuses

Het is de grootste uitdaging om geen excuses te accepteren die jij jezelf wijsmaakt. Maar gewoon je uiterste best te gaan doen om te zorgen dat jouw leven een 10 wordt. Een leven zonder grenzen. In onze maatschappij neemt 95% genoegen met middelmatigheid en dat is prima. Maar als jij jouw doelen en dromen wilt waarmaken zul je ervoor moeten gaan.

Hoe ga ik dan voor mijn doelen en dromen?

1. Bepaal wat jouw oorzaken zijn voor jouw middelmatigheid.

Erken jouw ‘achteruitkijksyndroom”. Het feit dat jij je verleden voortdurend herbeleeft en herschrijft. Dat jij waarschijnlijk blijft geloven dat jij nog steeds dezelfde persoon bent die je was en je daardoor je heden blijft beperken. Je kunt elke dag een nieuwe keuze maken en hebt dus elke dag een nieuwe kans om een nieuwe weg in te slaan. Elke dag? Zelfs elke minuut kun je anders kiezen!

2. Ga doelbewust leven.

Wat is jouw levensdoel voor de komende weken, maanden jaar. Wat wil je dat mensen zich van jou herinneren? Waar wil jij echt voor gaan? Voordat je het weet gaan er jaren voorbij en heb jij doelloos rondgezworven. Is jouw enige doel in het leven opstaan, eten en weer naar bed gaan? Of heb je echt een doel voor jezelf?

3. Ga gebeurtenissen isoleren.

Hoe jij 1 ding doet, is hoe je alles doet. Begin jij telkens vol enthousiasme aan iets nieuws, bv sporten, en denk je al snel, ach, een keertje niet gaan kan geen kwaad. Kies jij telkens voor de makkelijke weg of ga je ergens echt voor? Ben jezelf hiervan bewust. Het leert je heel veel waarom jij niet verder komt in jouw doelen.

4. Neem verantwoording.

Verantwoording en discipline brengt orde in ons leven en geeft ons de mogelijkheid vooruitgang te boeken, onszelf te verbeteren en resultaten te halen die we anders niet hadden gehaald. Zoek eventueel een ‘countabilitypartner” die jou helpt jouw doelen te behalen.

5. Ontwikkel jezelf.

Ons succesniveau zal zelden hoger zijn dan het niveau van onze persoonlijke ontwikkeling. Je zult je elke dag moeten blijven ontwikkelen om te groeien. Als jij als persoon niet groeit, zal jouw succes zeker niet groeien. Persoonlijke ontwikkeling is een hele belangrijke in deze. Ik blijf lezen en leren. Blijf investeren in groei van mijzelf, ook met hulp van een coach. Waarom? Zou jij nog naar mij toekomen over 10 jaar als ik jou nog hetzelfde verhaaltje vertel met dezelfde voorbeelden of wil jij dat ik jou dan ook weer meer kan bieden dan dat ik je nu kan bieden? Of zou jij bij mij willen komen omdat ik stil heb gestaan in groei?

6. Maak van je doel een urgentie.

NU is de belangrijkste tijd om te leven. Wat je VANDAAG doet bepaalt wie jij wordt en wie je wordt zal bepalen welke richting je leven uitgaat en welke kwaliteit het heeft.

7. Trek je eigen grens.

Besluit: Wat ga ik anders doen vanaf vandaag?

 8. Maar vooral vier je successen op de weg ernaar toe.

 9. En last but not least, evalueer, verander en probeer een andere strategie.

Of wil jij over 1,5 nog steeds hetzelfde doen om dan te roepen dat het echt niet is gelukt terwijl je nog maar 1 optie hebt geprobeerd? Zou jij als jij jezelf een beoordelingsgesprek moest geven ontslaan? Of ben je wel goed bezig en geef je jezelf nog een kans? Kijk wat je kunt leren van de weg en acties die je tot nu toe hebt bewandelt en genomen. Wat leveren ze je wel op en wat niet. Houdt het goede en vul aan met een andere actie of strategie om verder te komen. Je succes bereiken is altijd 1 keer meer opstaan dan dat je bent gevallen. Ik hoor graag welke inzichten deze blog jou heeft gegeven waarom jij je doelen of dromen we/niet hebt bereikt. Deel het hieronder met mij.

Enne, vind je het lastig om deze stappen alleen te maken? Weet je nog niet goed wat je wilt? Laat mij je dan helpen. Neem contact op via onderstaande link. 

Schrijf je nu in voor de 1 op 1 coaching naar jouw mooiste leven

Bijna ingeschreven. Vul hier je naam en email in en krijg toegang tot de 1 op 1 coaching

Je hebt je succesvol ingeschreven!

Schrijf je nu in voor de kickass workshop

Vul alvast onderstaande gegevens in en ontvang het definitieve inschrijfformulier per e-mail.

Je hebt je succesvol aangemeld!

Inschrijving groepstraining Imagine Your Life

Nog een paar stappen en je hebt je aangemeld voor deze gave groepstraining!

Je hebt je succesvol aangemeld!

Je hebt je succesvol ingeschreven. Check je mail! Ps wil je zeker weten dat je geen mail mist, voeg mij toe aan je adresboek.