Genietend van mijn heerlijke cappuccino, mijn eigen ochtendmomentje, realiseer ik me dat het over 7 dagen al 31 december is, oudjaarsdag! Op, naar 2020. Een nieuw jaar met nieuwe onbeschreven pagina’s. Het lijkt wel alsof er in 2019 enkele maanden zijn overgeslagen, zo snel is 2019 voorbij gevlogen. Eigenlijk is het wel een beetje traditie om rond deze periode terug te kijken op het afgelopen jaar en “goede voornemens” te maken voor het komende jaar. Om even stil te staan en terug te kijken op wat je al bereikt hebt in het jaar dat achter je ligt.

Never give up hope. There is no such thing as an ending. Just a new beginning.

De kans zit erin dat je terugkijkt op het afgelopen jaar en je niet helemaal tevreden bent met de uitkomst van een aantal zaken. Misschien zit je nog steeds in een baan die je eigenlijk geen voldoening oplevert maar wel je kosten betaalt. Loopt je relatie allang niet lekker maar kabbelt het maar door of blijf je juist maar aan die ene man/vrouw of ex denken en neem je maar geen actie richting die persoon. Staan je overtuigingen (je ego) of je omgeving je enorm in de weg om dat te doen wat je hart je ingeeft. Heb je jezelf zo vastgezet in een situatie door jezelf en je omgeving verhalen te vertellen, dat je denkt dat er geen weg meer terug is. Blijf je mijmeren en hoop houden op een andere situatie, toekomst of uitkomst. Maar hoop doet leven. En hoop betekent voor mij onvoorspelbaarheid, dat we niet weten wat de toekomst brengt, maar dat we wel een rol kunnen spelen in het schrijven van onze toekomst als je maar actie onderneemt.

De liefdesdans van aantrekken en afstoten.

Het afgelopen jaar heb ik enorm veel mensen on- en ofline mogen helpen inzichten te krijgen in de pijnlijke liefdesdans van aantrekken en afstoten. Mensen mogen begeleiden die de moed hadden dit overlevingsmechanisme dat zoveel pijn en verdriet veroorzaakt en elke vorm van diepere genegenheid in de weg staat te willen aanpakken. Mensen die ondanks pijn en angst en enorm egogedrag in verbinding wilden komen met zichzelf en daardoor ook (weer) met de (ex) partner. Om te stoppen met vluchten in relaties en affaires waar hun hart niet ligt om maar weg te lopen voor datgene waarnaar ze het meest verlangen. Om werkelijk diep lief te hebben en te beminnen. Om niet te settelen in ‘verstandigheid” die in werkelijkheid alleen maar neerkomt op berusting. Ik voel me dan ook een enorm rijk persoon dat ik deze mensen mocht begeleiden en helpen. Dat ik heb mogen bijdragen aan een stuk liefde en geluk in deze wereld. Ik blijf een romanticus en geloven in de echte liefde en dat liefde alles overwint. En boy o boy, wat is het mooi als je dat van dichtbij mag meemaken.

A person who never made a mistake, never tried something new. Albert Einstein.

Van onze ‘fouten’ kunnen we groeien en leren. Maar zeker zo belangrijk is om te kijken naar dat wat je wel hebt bereikt. Tevreden en dankbaar zijn over de dingen die je voor elkaar hebt gekregen. De grote en kleine successen vieren. Stilstaan bij wat wel is gelukt. Kijk ook eens terug over de afgelopen 5 jaar. Waar stond je toen en wat heb je sindsdien bereikt? Welke doelen heb je gehaald? Hoe ben je als persoon gegroeid in die tijd?

Ik heb geleerd mijn aandacht te richten op wat er al wel is. Dit geeft veel positieve energie en een tevreden gevoel. Een vibe die je fijn mee kunt nemen als je verder vooruit wilt gaan in je leven.

De kracht van vergeving.

We hebben de neiging om vooral in boosheid te blijven hangen. Boosheid voor onze “foute” beslissingen. Boosheid voor wat ons is aangedaan, door anderen of door onszelf. Boosheid laat je stagneren en ontneemt je elke kans op groei en geluk. Het maakt dat je in een slachtofferrol blijft hangen. Ik heb de kracht van vergeving echt leren toepassen en integreren. Bij mezelf en bij anderen. Leren inzien waarom jezelf en anderen doen wat ze doen. Meestal niet uit een slechte intentie, maar meestal uit angst. Angst om zelf gekwetst te worden. Angst om echt te verbinden. Gedragingen uit onbewuste overlevingspatronen. Tuurlijk zijn er ook mensen die echt slecht zijn, die elke vorm van empathie missen, maar dat is een ander verhaal. Ook deze mensen kun je vergeven. Jezelf en anderen vergeven en proberen te begrijpen waarom iets is gebeurd geeft enorm veel innerlijke rust en vrijheid. Ondanks pijn een ander vergeven en proberen te begrijpen vergt kracht en moed.

Vertrouwen als kompas.

Het afgelopen jaar is vertrouwen voor mij een heel belangrijk punt geweest. Vertrouwen houden in processen. Ik heb geleerd om soms even gewoon adem te halen, los te laten en te vertrouwen en te zien wat er gebeurd. Het heeft mij positief gehouden en stappen kunnen laten zetten en situaties laten creëren die ik rationeel gezien niet voor mogelijk had kunnen houden. Het vertrouwen was mijn kompas.

Loslaten is niets anders dan het kunnen accepteren.

Het was een ook een jaar van loslaten. Loslaten van mijn dochter die naar de andere kant van de wereld is gegaan. Het loslaten van situaties en personen waarop ik geen invloed heb of had. En ook dat geeft vrijheid en rust.

Loslaten houdt voor de meeste van ons ook in afscheid nemen van personen. Deze periode van het jaar benadrukt vaak extra het gemis van belangrijke geliefden in ons leven, of het nu gaat om een familielid, een dierbare vriend of een (ex)partner. De feestdagen kunnen waardeloos en zinvol aanvoelen door het gevoel van verdriet en gemis. Er zijn duizenden mensen die zich met deze dagen ongelukkig en eenzaam voelen. In deze periode staan we vooral stil bij alles dat er is en niet is en kan het verdriet en gemis van die ene persoon soms enorm benadrukt worden. Maroon 5 schreef hierover een prachtig lied. 

Here’s to the ones that we got

Cheers to the wish you were here, but you’re not

‘Cause the drinks bring back all the memories

Of everything we’ve been through

Toast to the ones here today

Toast to the ones that we lost on the way

‘Cause the drinks bring back all the memories

And the memories bring back, memories bring back you

Gedachten zijn krachten.

Weet je, het zijn niet de omstandigheden die dat ellendige gevoel veroorzaken, maar juist de focus, de gedachten die je erover hebt. Je hebt namelijk altijd de vrijheid om de keuze te maken tussen positief en negatief denken. Wat jij denkt maakt jouw realiteit. Je creëert met je eigen gedachten je eigen toekomst! Ik ontken zeker niet dat ellendige gevoel. I’ve been there too, net als vele anderen. Het ellendige gevoel mag er zijn. Het is alleen de vraag, hoe ga je ermee om? Als je er niets mee doet is 1 ding zeker: jij komt zo geen stap vooruit. Creëer je eigen kerstmagie het hele jaar door, door verbinding te zoeken met jezelf en daarna pas met anderen. Dat is waar geluk zit en kun je beter omgaan met de gevoelens van nostalgie en verdriet die soms de kop opsteken. Neem actie en maak contact met jezelf en degene die je mist in je leven.

Trots en dankbaar.

Als ik terugkijk op 2019 dan overheerst een gevoel van trots en dankbaarheid. Trots op mijn kleine familie die elkaar zo innig steunt en liefheeft. Trots op en dankbaar voor de lieve mensen in mijn leven. Trots en dankbaar dat jullie mijn blogs lezen en lieve berichtjes sturen, de nieuwe vriendschappen die mijn leven hebben verrijkt. Trots op en dankbaar voor de mensen die ik mocht begeleiden, de reizen die ik dit jaar mocht maken, zowel fysiek als innerlijk en de opleidingen die ik volgde die mij weer verder lieten groeien waardoor ik kon bijdragen aan een stukje geluk in 2019. Maar zeker ook trots op mezelf waar ik nu sta. Als ik terugkijk naar 5 jaar geleden had ik nooit gedacht te staan waar ik nu sta en de bijzondere ervaringen te hebben mogen beleven die dit jaar op mijn pad kwamen. Ervaringen die mij een enorme spirituele en persoonlijke ontwikkeling lieten doormaken.

Ik wil iedereen dan ook bedanken voor dit mooie jaar en hele fijne feestdagen wensen. Maak er een fantastisch & liefdevol 2020 van!

Follow your heart & Make your dreams come true. And remember, love conquers all!

Liefs Daniëlle

Schrijf je nu in voor de 1 op 1 coaching naar jouw mooiste leven

Bijna ingeschreven. Vul hier je naam en email in en krijg toegang tot de 1 op 1 coaching

Je hebt je succesvol ingeschreven!

Schrijf je nu in voor de kickass workshop

Vul alvast onderstaande gegevens in en ontvang het definitieve inschrijfformulier per e-mail.

Je hebt je succesvol aangemeld!

Inschrijving groepstraining Imagine Your Life

Nog een paar stappen en je hebt je aangemeld voor deze gave groepstraining!

Je hebt je succesvol aangemeld!

Je hebt je succesvol ingeschreven. Check je mail! Ps wil je zeker weten dat je geen mail mist, voeg mij toe aan je adresboek.