Vanaf het moment dat ik mijn oudste dochter in mijn armen hield, wist ik dat dit kleine meisje al jong het huis uit zou gaan en haar horizon ver zou verbreden in de wereld. Dat dit kleine, kwetsbare meisje, een reiziger zou worden. Mijn gevoel zat weer eens juist, zo blijkt nu. 17 zomers lang heb ik mogen genieten van haar aanwezigheid, haar gezellige geklets, onze wandelingen samen, onze gezamenlijke snack-attacks, haar lach en haar vrolijkheid. Samen een dansje door de kamer maken, om nu, voor een jaar afscheid van haar te moeten nemen. Een jaar waar ze zal wonen bij een ‘andere moeder en zus’ in een land aan de andere kant van de wereld. Het land van de tango, de steaks en een prachtige natuur. Argentinië.

If you can dream it, you can do it.

Ik heb mijn dochters altijd opgevoed met het principe dat niets onmogelijk is en dat ze alles kunnen bereiken wat ze zich echt kunnen visualiseren. Als je er zelf maar in geloofd. Zo werkt dat met negatieve dingen, maar zeker ook met positieve. Mijn dochter heeft onbewust op deze manier haar droom laten uitkomen.

Ze had namelijk een wens, een diep verlangen. Een jaar high school in het buitenland. Een school waar je misschien wel verplicht een uniform moet dragen. Want ze wilde wel eens ervaren of er dan minder onderscheid gemaakt wordt, minder pestgedrag en kritiek op elkaar plaatsvindt. Want dat kunnen we in Nederland toch zo goed! Haar verlangen was zo sterk, ze heeft het zich zo vaak voorgesteld in gedachten hoe ze daar zou rondlopen en hoe het zou zijn, dat ze onbewust de Wet van de Aantrekkingskracht in gang heeft gezet.

Middelbare school diploma, en nu??

Zoals zoveel van haar leeftijdsgenoten had ook zij nog geen concreet idee wat ze na haar middelbare schooldiploma wilde gaan studeren. Een internationale studie, dat leek haar wel iets. Maar tot een concrete studie keuze kwam het maar niet. Aangezien mijn dochter de engelse taal al meer dan goed machtig is, bespraken we dat de tweede wereldtaal, Spaans, wel een goede zet zou zijn voor haar toekomst. Spaans, ja dat zou ze gaan leren. Maar waar?

Niet mogelijk bestaat niet!

Scholen in het buitenland werden door haar online bekeken, maar al snel kwam de conclusie dat deze mogelijkheid op dit moment financieel niet haalbaar zou zijn. Mijn dochter zou de mijne niet zijn als ze zich door een ‘niet mogelijk’ uit het veld zou laten slaan. Ze ging verder op onderzoek uit en er werd gebrainstormd over een zomercursus in Spanje met werken in de horeca en meer van dit soort mogelijkheden passeerden de revue.

Na de nodige uren “surfen op het net” stuitte ze op de site van YFU.  Er werd een wedstrijd gehouden om een studiebeurs naar Argentinie te winnen. En toen als donderslag bij heldere hemel wist ik het…… Zij zou gaan winnen en ik kon maar beter alvast haar koffers gaan regelen…. En mijn dochter? Zij pakte deze kans met beide handen. Even kwam haar ego de hoek om die haar influisterde dat ze toch niet zou winnen, waarom ze haar zouden kiezen en dat ze toch nooit geluk had, maar ze deed wat ze geleerd had. Haar ego terug in de hoek zetten en gaan voor haar droom! En ze schreef een geweldige brief!

Zowel bij haar als bij mij was er geen enkele twijfel mogelijk, het was al een gewonnen wedstrijd, ze moest alleen nog even meedoen. Toch maakte dit overtuigende gevoel het niet minder spannend. Door mijn intuïtie of hoger weten kon ik haar vooraf de dag en het tijdstip vertellen wanneer ze zou horen dat ze telkens door zou zijn naar de volgende ronde. Noem het intuïtie of een hoger weten, maar ik luisterde er goed naar. En de dag kwam met het verlossende woord. Ze had gewonnen en zou half augustus 2019 naar Argentinië vertrekken!!

Klaar voor vertrek?

De maanden erna stond in het teken van haar vertrek en ze was zelfs een van de eerste die een gastgezin had. Ook hier wist ik, dit gaat een fijn gezin zijn en inmiddels weten we het zeker. Het is een liefdevol en hartelijk gezin waar ze verblijft.

Als voorbereiding is ze, zoals dat ‘hoort’ op deze leeftijd, na haar eindexamen, met vriendinnen gaan feesten in Spanje om erna nog wat extra geld te verdienen en in een hotel op een van de Nederlandse eilanden gaan werken in de bediening. Een mini vakantie en een goede voorbereiding om op eigen benen te staan, weg bij haar vertrouwde huis en weg uit Maastricht. Mijn kleine dame doorstond dit met vlag en wimpel en genoot met volle teugen. Vol vertrouwen voor haar reis, zich goed beseffende dat het niet altijd leuk zou zijn, maar zich ook goed beseffend wat ze zou achterlaten.

Inmiddels verblijft mijn dame na een emotioneel afscheid, aan de andere kant van de wereld en heeft ze haar eerste stappen gezet in haar nieuwe Spaanstalige gezin en Privat school (jaja met uniform) en is ze de eerste woorden machtig, want eerlijk is eerlijk, ze duikt in het diepe zonder een woord Spaans te spreken. Wonend bij een gezin dat amper engels spreekt. De post-its hangen vrolijk bij het gastgezin overal met Spaanse woordjes door het hele huis, vergezeld van het Nederlandse woord, zodat zij ook onze taal een beetje leren.

Super trots op mijn dochter!

Ik ben trots op mijn dochter, die durft te gaan voor haar dromen, die zich niet neerlegt bij onmogelijkheden maar verder zoekt naar mogelijkheden. Die ondanks dat ze het doodeng vindt, een taalbarrière heeft en niet even terug kan vallen en naar huis kan, toch de stap zet. Het avontuur aangaat wetende dat het in het begin niet makkelijk zal zijn en de nodige traantjes van gemis zullen vloeien. Gewapend met haar hockeyspullen om daar haar eigen geliefde sport en DE nationale sport van het land daar te beoefenen, want, teamsport verbindt!

Dankbaar voor de mogelijkheden

Dankbaar voor de mogelijkheden die YFU gecreëerd heeft zodat deze droom werkelijkheid is geworden en de fijne begeleiding die zij bieden. Het gastgezin dat mijn dochter zo liefdevol in huis neemt om haar deze ervaring te bieden.

En een beetje trots ben ik ook op mezelf, ja sorry, toch een beetje ego, dat mijn dochter deze zelfstandige en zelfverzekerde dame is geworden die dit avontuur aangaat, al missen haar zus en ik haar vreselijk. En dat sterkt mij weer des te meer te blijven geloven dat je je dromen waar kunt maken en niets onmogelijk is hoe onhaalbaar iets ook lijkt te zijn!! Durf te dromen, blijf geloven en ga ervoor!

Wil je dat ik jou ook begeleid bij het behalen van je dromen? Neem dan contact met mij op.

Liefs Daniëlle

Schrijf je nu in voor de 1 op 1 coaching naar jouw mooiste leven

Bijna ingeschreven. Vul hier je naam en email in en krijg toegang tot de 1 op 1 coaching

Je hebt je succesvol ingeschreven!

Schrijf je nu in voor de kickass workshop

Vul alvast onderstaande gegevens in en ontvang het definitieve inschrijfformulier per e-mail.

Je hebt je succesvol aangemeld!

Inschrijving groepstraining Imagine Your Life

Nog een paar stappen en je hebt je aangemeld voor deze gave groepstraining!

Je hebt je succesvol aangemeld!

Je hebt je succesvol ingeschreven. Check je mail! Ps wil je zeker weten dat je geen mail mist, voeg mij toe aan je adresboek.